Inför Crystal Palace - Liverpool FC

Bild till nyheten Inför Crystal Palace - Liverpool FC
Efter att ha kört över Manchester City i veckan så är det dags att ta en tripp till London och ta sig an The Eagles.

När dessa lagen möts kan man räkna med mål. De senaste 9 matcherna har det endast varit 1 gång då nåt av lagen inte har lyckats att göra mål.

På de senast 6 matcherna har Liverpool vunnit 2, spelat lika 1, och Crystal palace har vunnit 3.

Förra mötet slutade med 1-2 vinst till The Eagles efter mål av Bolasie och Dann i en match där resultatet va orättvist, enligt Liverpool managern Jurgen Klopp.

Tidigare möten

Totalt antal möten: 46

Liverpool vinster: 22

Lika: 11

Crystal Palace vinster: 13

Gjorda mål för Liverpool: 88

Gjorda mål för Crystal Palace: 46

På Selhurst Park

Totalt antal möten: 23

Liverpool vinster: 8

Lika: 7

Crystal Palace vinster: 8

Gjorda mål för Liverpool: 32

Gjorda mål för Crystal Palace: 25

Crystal Palace

Alan Pardews mannar har just nu en mindre smickrande formkurva i Premier League där man inte har lyckats att vinna på 11 matcher. Målskillnaden i dessa matcher är 8 mål för och 21 mål emot. 

En av de största anledningarna till resultaten kan vara att man har haft skador på vissa av de viktigaste spelarna så som Bolasie, Puncheon, Hennessey mfl.

Bortsett från formen så är The Eagles kända för ett snabbt spel med högt bolltempo. På kanterna har man snabba yttermittältare i Zaha, Puncehon och Bolasie.

På det inre mittfältet har man en av de mer hyllade spelarna den första halvan av ligan nämligen Yohan Cabaye. Utan att dominera poängmässigt står han för ett stabilt och säker spel på mitten med fina genomskärare till både yttrar och forwards. 

Det laget är mest känt för är vad som händer på läktaren. Det är alltid ett bra tryck inne på Selhurst Park där supportrarna mer eller mindre aldrig slutar sjunga och håller en hög väldigt hög ljudnivå.

Trots det stora trycket från läktaren så har inte laget kunna anamma det på planen då man på hemmaplan är näst sämst av alla lag i Premier League. De har förlorat nästan hälften av alla matcher hemma. 

Souare är tillbaka i truppen efter att ha avtjänat en avstängning.

På skadelistan hittar vi McArthur, Puncheon och Appiah. Det är fortfarande oklarheter om Wickham och Hennessey kan medverka. 

Yannick Bolasie inför matchen

"Vi koncentrerar oss fullt ut på Liverpool matchen. Vi har haft bra resultat mot dem på senaste, men vi har inte haft den bästa form på senaste i ligan."

"Vi måste verkligen ge allt för de har spelat bra på senaste och de vill ha va en bra reaktion efter förlusten i ligacupfinalen."

"Jag behöver inte be våra fans att stå bakom oss för det gör dem alltid och jag ser fram emot att få känna det igen."

Trolig startelva enligt skribenten 

Hennessey; Souare, Delaney, Dann, Ward; Cabaye, Jedinak; Bolasie, Mutch, Zaha; Adebayor.

Liverpool FC

Efter att ha förlorat ligacupfinalen mot City i söndags så var det dags att möte The Citizens igen på Anfield i onsdags. Ett perfekt tillfälle att få revansch på en snöplig förlust på straffar efter tre straffräddningar av reservmålvakten Caballero.

Och chansen till revansch tog man vara på med råge. 3-0 blev slutsiffrorna till The Reds. Vissa påstår att vinsten kom till pga att City spelade dåligt och oinspirerat men jag menar att de gjordes dåliga av Liverpool. En fantastisk defensiv där man återerövrade boll snabbt och man lät aldrig City ha tid med boll någonstans på hela banan.

I veckan så fick Sturridge stå åt sidan, så även Moreno. Då gick Lallana in på kanten och Flanagan in på ytterbacken. Clyne flyttade ut till vänster i förmån för Flanagan och Lallana som yttermittfältare och Firmino fick spela anfallare.

Och om de tog chansen! Lallana gjorde sin bästa match i Liverpooltröjan och Flanagan va en av anledningarna till att City lyckades skapa nästintill ingenting.

Liverpool har inte riktigt levt upp till de förväntningar man har haft på sin inför säsongen hittills. Men om man endast tittar på bortastatistiken ser det ganska bra ut. Man är ligans 5e bästa lag på borta plan och man har vunnit nästan hälften av matcherna. 

De senaste 6 matcherna The Reds har spelat har man vunnit 3, spelat lika 1 och förlorat 2. Men mål har det blivit på dessa matcher i alla fall. 16 mål för och 9 mål emot.

På skadelistan finner vi Stewart, Rosster, Ings och Gomez. Sakho kan göra comeback i matchen mot Crystal Palace. Men i veckan har Lucas dratt på sig en skada som gör att han är borta 5-6 veckor.

Klopp inför matchen 

"Att vara arg i sport är bra. Vi måste fortsätta vara arga. Mot Crystal Palace, där har vi en anledning att slå tillbaka."

"Vi skulle inte ha förlorat matchen mot dem på hemmaplan, men det gjorde vi. Det finns många anledningar till att vara arg. Crystal Palace är ett fysiskt lag. I de första 2 minuterna kommer de ha gett dig 500 anledningar till att vara arg."

Trolig startelva enligt skribenten

Mignolet; Flanagan, Toure, Lovren, Clyne; Can, Henderson, Milner; Lallana, Coutinho, Firmino

Övrigt

Matchen kommer att dömas av Andre Marriner och den sänds på Viasat Fotboll, Viasat Fotboll HD och Viaplay. 


13 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer