Hendo tar Benteke i försvar

Bild till nyheten Hendo tar Benteke i försvar
Liverpoolkaptenen Jordan Henderson menar att Christian Benteke är en klassanfallare, men att han bara går igenom en tuff period. "Han kommer att bli en nyckelspelare för oss."

Belgaren har haft svårt att övertyga Jürgen Klopp om att han förtjänar en plats i startelvan, mest beroende på att han haft förtvivlat svårt att anpassa sig till tyskens filosofi.

Istället är Roberto Firmino på väg att göra succé i rollen som "falsk nia". 

Jordan Henderson är säker på att det kommer att lossna för Benteke, som köptes in för hela 32 miljoner pund från Aston Villa i somras.

"Han har allt en toppforward ska ha och är en äkta nummer 9-spelare. Han är alltid i boxen och vill ha passningar och är en suverän avslutare", säger Hendo.

"Vi kan se på träningarna hur bra han är, men för ögonblicket handlar det mesta om självförtroende. Han kommer att bli en nyckelspelare för oss så småningom."

Henderson – om någon – vet hur det kan vara att komma till Liverpool med skyhöga förväntningar. Han hade tufft att anpassa sig efter övergången från Sunderland 2011.

"Alla vill ju att man ska leverera på en gång istället för att acceptera att man gör allt och att det snart kommer att lossna. Du inser inte heller vilken stor klubb Liverpool är förrän man har gått in genom portarna. Men det är upp till mig och de andra spelarna att nya spelare finner sig till rätta i miljön", avrundar Henderson.

Källa: Daily Mail


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer