James tar Mignolet i försvar

Bild till nyheten James tar Mignolet i försvar
Förre LFC-keepern David James försvarar Simon Mignolet efter tabben mot West Bromwich i söndags.

Misstaget vid hörnan som resulterade i gästernas 1-1-mål, som Craig Dawson enkelt förvaltade, var det åttonde målet på tre säsonger som Mignolet var en direkt skuld till. 

Det är fler tabbar än någon annan målvakt i Premier League.

David James, som vaktade målet 277 gånger för Liverpool mellan 1992-99, tar dock belgaren i försvar och tycker att det är rätt av att klubben att erbjuda ett nytt långtidskontrakt.

"Jag är ett fan av Simon Mignolet", säger James till Echo.

"Målvakter är människor. De gör misstag och felbedömningar. Han missbedömde bollbanan vid hörnan, det är sådant som händer."

"Det har varit diskussioner kring Simon ända sedan han kom till Liverpool. Jag tror att det har att göra med vilka klassmålvakter som varit där före honom. Det är inte lätt att ersätta någon som Pepe Reina, som gjort så mycket bra för klubben."

"Målvaktspositionen i Liverpool kommer alltid att diskuteras extra eftersom det handlar om en av världens största klubbar. Du måste vara en av de allra bästa i världen för att överleva där."

"Jag gillade hur Klopp försökte ta på sig skulden för det första målet. Det betyder mycket för en målvakt att bli uppbackad på det viset. Klopp var också snabb att förneka att klubben letar en ersättare och det nya kontraktet är bara ett bevis på att han har förtroende för Simon. Jag tycker att det är smart agerat."

"Glöm misstaget, för i det stora hela kan man se en förändring i Simons målvaktsspel under Klopp. Han har fått förtroende att göra mer, inte bara ta de enkla besluten och sparka ut bollen. Jag tror att Simon kommer att utvecklas ytterligare och att Klopp verkligen tror att han kan få ut mer av honom", fortsätter 45-årige James, som numera jobbar som expertkommentator för BT Sport.

"Jamo" tror också att konkurrensen från den ungerske landslagskeepern Adam Bogdan kommer att göra Simon ännu bättre.

"Jag gillar Bodgan. En del har ifrågasatt hur Liverpool kan hämta en keeper från Bolton men han var väldigt bra där. Adam är en väldigt kapabel nummer två och konkurrensen gör dem båda gott."

"Det är samtidigt viktigt att Simon inte känner sig alltför komfortabel. Att skriva ett nytt kontrakt är heller ingen garanti för att behålla platsen. Men just nu förtjänar han att vara nummer 1".

James tycker också att Mignolets kritiker glömmer det faktum att han bara är 27 år.

"Det är ungt för en målvakt. Petr Cech är 33 och han har nu en av sina bästa säsonger på länge. Simon når inte den åldern förrän om sex år. Jag lämnade Manchester City som 36-åring och hade mina två bästa säsonger när jag var 37 och 38."

Källa: Liverpool Echo


11 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer