Vidare som gruppvinnare

Bild till nyheten Vidare som gruppvinnare
Det blev en långdragen 0-0 match i Europa League-gruppspelets sista omgång när Liverpool ikväll gästade Sion.

Upplösningen av Europa League-gruppspelet och grupp B slutade med dubbel glädje i Schweiz när Liverpool ikväll spelade 0-0 i en slätstruken match mot Sion. 

Liverpool och Jürgen Klopp ställde ut en förvånansvärt stark startelva mot Sion ikväll. På förhand skulle ett oavgjort resultat ta båda laget till slutspel, vilket även blev fallet. 

Det var en svårspelad och inte särskilt vacker fotbollsmatch vi fick se ikväll på en plan som till en tredjedel var frusen, och den hårda planen försvårade matchen betydligt. 

Sion gick in med inställningen med att försvara med hela laget i hopp om att kamma hem ett oavgjort resultat, som skulle skicka dem till slutspel när de för första gången deltog i en europeisk turnering. Detta skapade som så många gånger förr problem för Liverpool att bryta igenom det låga försvarspelet. 

En glädjande syn var att se Jordan Hendersons namn i startelvan, vilket blev mittfältsmotorns första start under Jürgen Klopps styre. 

Bordeaux och Rubin Kazan spelade även oavgjort (2-2) vilket fastställde tabellen med Liverpool som gruppsegrare (10 poäng), Sion kammade hem andra platsen (9 poäng) medan Kazan (6 poäng) knep tredje platsen framför Bordeaux (4 poäng)

Slutspelet lottas på måndag.


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer