Topp 50 i världen - men forsätter pressa sig själv

Bild till nyheten Topp 50 i världen - men forsätter pressa sig själv
Philippe Coutinho har stått för en rad fina framträdanden och hjälpte i helgen Liverpool att besegra Manchester City, men menar att han fortfarande strävar efter att bli ännu bättre.

Playmakern visade sig från sin bästa sida när han stod för ett mål och en assist i krossen av Manuel Pellegrinis, Manchester City. I och med detta har Coutinho gjort fyra mål på sina tre senaste matcher.

Hans senaste form gav honom igår en plats i Goal50 - en lista över de 50 bästa fotbollsspelarna i världen under det senaste året, framröstade av redaktörerna för Goal.coms 37:e upplaga, vilket motsvarar mer än 500 journalister.

Coutinho är en av bara 15 stjärnor från Premier League, men har inga planer på att spara på krutet när det gäller att fortsätta att försöka förbättra sitt eget spel.

"Jag känner att jag har vuxit en hel del som spelare [under det senaste året]. Jag har tillbringat tid med att arbeta på de områden som jag visste att jag behövde förbättra, och jag måste fortfarande pressa mig själv, men jag har kommit en lång väg”, säger han till Goal.com

"Jag hade vissa svårigheter i Italien när jag var yngre, fick endast ett fåtal chanser att spela, hade skador och kände mig inte på topp, var orolig över min familj, men nu har fallit på plats. Jag är lycklig nu och har kommit till rätta.”

"Jag spelar hela tiden, jag lär mig och blir starkare så detta är bara bra för mig.”

"Varje matchdag är speciell för mig. Timmarna verkar gå så långsamt, när jag vill att det ska komma snabbare. Jag kan inte vänta på avspark, eftersom jag älskar att spela. Jag känner fortfarande alla dessa känslor inför en match.”

"Jag kommer alltid att försöka lära mig och driva mig själv. Jag vill alltid bli bättre.”

"Jag vill att min familj och vänner att vara stolt över mig, och jag vill vara stolt över mig. Varje dag är en ny chans att växa, och det är vad jag vill. Framgången för laget kommer att vara viktigt. Det är en viktig sak.”

"Jag ska snart bli pappa så det är en annan spännande utmaning - en välsignelse - som jag inte kan vänta på"

Det har varit ett fartfylld 2015 hittills för Coutinho, med små magiska nummer blandat med distansskott och superlativ.

I själva verket blev 23-åringen utsedd till Liverpools bästa spelare förra säsongen och är redan på god väg att vara en av kandidaterna när säsongen sammanfattas i slutet av maj.

"Det har personligen varit ett bra år för mig, med stora stunder, några bra mål och utmärkelser," fortsätter Coutinho.

"Att bli utsedd till bästa spelare i Liverpool var en ära och något jag aldrig kunde ha trott för några år sedan.”

"Jag representerade mitt land på Copa America, vilket jag var stolt över och även om jag är ung, känner jag mig som en ledande spelare nu. Det kommer att bli ett år som jag aldrig kommer att glömma.”

"Jag är mer komplett, med större självförtroende och har olika erfarenheter att lära av."

Källa: Liverpoolfc.com


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer