Inför Liverpool FC - Crystal Palace

Bild till nyheten Inför Liverpool FC - Crystal Palace
Förra matchen lagen emellan var en stor match i Liverpools historia då det var Steven Gerrards sista hemmamatch på Anfield. Tyvärr slutade det inte riktigt som alla hade hoppats på.

Trots ett tidigt ledningsmål av de röda genom Adam Lallana så lyckades man inte hålla undan och man förlorade till sist med 1-3. Steven Gerrards avskedsmatch slutade  alltså med en förlust efter en riktigt dålig uppvisning av Liverpool.

Inför söndagens match skiljer det sig endast en poäng i ligan med favör åt Liverpool. Det skiljer väldigt lite om man tittar på målskillnad också där Crystal Palace har 1+ och Liverpool ligger på 0.

De båda lagen klassas av många som några av Englands bästa hemmalag när det kommer till stämning på läktaren. Återstår att se om The Kopites kan leva upp till detta även under denna batalj.

Tidigare möten

Totalt antal möten: 45

Liverpool vinster: 22

Lika: 11

Crystal Palace vinster: 12

Liverpool mål: 87

Crystal Palace mål: 44

 På Anfield

Totalt antal möten: 21

Liverpool vinster: 14

Lika: 4

Crystal Palace vinster: 3

Liverpool mål: 52

Crystal Palace mål: 15

Liverpool FC

Sedan Jurgen Klopp tog över som manager har Liverpool fortfarande inte förlorat. Ett tydligt spelsystem har börjat sätta sig för de röda där man tydligt kan se att de pressar snabbt och hårt när motståndaren har boll men inte har full kontroll över situationen alternativt har ryggen mot mål.

De tre första matcherna slutade med oavgjorda resultat för tysken men därefter har de tagit tre raka vinster mot lag som Bournemouth, Chelsea och Rubin Kazan.

Senaste matchen i Ryssland mot Rubin Kazan visade man prov på snabbt bolltempo och snabb återerövring av boll vid bolltapp. Även om man tittar på statistiken hittar man väldigt fördelaktiga siffror för att vinna en match. Det som sticker ut mest är: Bollinnehav - 65 %, Korrekta pass - 86 % samt Skott - 23.

Inte nog med att spelet har gett positiv reaktion på resultaten utan det är även Klopps man-management som börjat bära frukt på vissa av spelarna som tidigare inte visat sin bästa sida. Då tänker jag främst på Sakho som gjort ett rejält lyft i defensiven, Lallana som getts mycket utrymme för bolltrollande på offensiv planhalva och Ibe som hittat självförtroendet igen och utmanar spelare efter spelare och ofta kommer förbi.

I Premier League ligger man just nu på en 8:e placering med 0 i målskillnad. Man har endast förlorat två matcher i år men man har dock spelat lika 5 av 11 vilket gör att man inte klättrar högre i tabellen.

En intressant notering är att 80 % av målen som tillkommit i år har kommit efter den 50 minuten. 

Det som spökat mycket för Klopp sedan ankomsten är skadorna. På skadelistan hittar vi Henderson, Flanagan och Daniel Sturridge sedan tidigare. Sedan tysken tagit över har även skador på Ings, Gomez, Randell och Rossiter även uppkommit. Detta är något som Klopp uppmärksammat och bestämmt sig att titta närmare på vad som kan orsaka dessa skador. Framförallt muskelskadorna.

Mignolet om Klopps påverkan på spelarna

"Han ger alla spelarna stort självförtroende och alla vet vad deras uppgift är - han är väldigt tydlig med detta. Alla är väldigt organiserade, alla vet vad de ska göra och vi ger inte bort nånting."

"Det är härligt att vinna matcher, särskilt på bortaplan, men det finns ingen anledning att börja flyga iväg i tankarna och tänka på saker vi inte kan göra nåt åt."

"Vi måste hålla båda fötterna på jorden, arbeta hårt och utvecklas på träning."

Trolig startelva enligt skribenten

Mignolet; Clyne, Skrtel, Sakho, Moreno; Can, Lucas; Firmino, Coutinho, Milner; Benteke

Crystal Palace

Den förra Crystal Palace spelaren Alan Pardew tog över laget under fjolårssäsongen och har gett laget ett lyft och framförallt fått dem att spela underhållande fotboll men ändå med ett stort säkerhets tänk.

Förra omgången i Premier Leauge var det Manchester United som kom på besök och man lyckades få med sig 1 poäng vardera efter ett 0-0 resultat. 

Spelare som Zaha, Puncheon och Bolasie är tre spelare som verkligen fått ett lyft under tränaren. Under säsongen har man dock haft en del problem med målskyttet och som det ser ut inför matchen på Anfield kan man få tillbaka den kraftfulle engelsmannen Connor Wickham. 

Under sommarens transferfönster lyckades man med konststycket att värva till sig Johan Cabaye. En spelfördelande mittfältare som leder den interna skytteligan och poäng ligan med 4 mål och 1 assist.

Fem matcher har man hunnit med på bortaplan i år där man vunnit tre av dessa och förlorat två, vilket medför att man är 7:e bästa lag på bortaplan. En av vinsterna kom på Stamford Bridge där man lyckades vinna med 1-2 efter mål av Sako och Ward.

Av sina 12 mål har 3 kommit på straff och 3 på fast situationer.

På skadelistan finner vi Appiah, Chamakh och Gayle. Dock ser det ut som att Wickham kommer tillbaka från skada och även Papa Soure på högerbacken.

Pardew inför matchen

"I somras tänkte jag att de har en topp 4-trupp och det har inte ändrats trots bytet av manager. De är Liverpool och de borde vara med i topp 4. Jag anser att Benteke är en fantastisk spelare och Klopp har anlänt där det redan finns bra spelare."

"Benteke är ett annorlunda hot mot vilken sorts spelare de har haft tidigare och är en fin värvning. Där en en högre press under Klopps ledarskap och vi vet att det kommer komma även mot oss - vi kan hantera det."

"Men de har bra spelare och bra spelare kan förändra matcher - Firmono gjorde det mot Stoke. Vi måste fokusera på vad de inte är bra på och försvara är ett problem i klubben och vi ska försöka utnyttja det."

Trolig startelva enligt skribenten 

Hennessey; Soauré, Delaney, Dann, Ward; Cabaye, McArthur; Zaha, Puncheon, Bolasie; Wickham

Övrigt 

Domare i matchen är Neil Swarbrick och den sänds på Viasat Sport och Viaplay.



3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer