"Klopps taktik syns redan"

Bild till nyheten "Klopps taktik syns redan"
En av Liverpools förstalagstränare Pepijn Linders tycker att han redan efter tre matcher kan se en tydlig skillnad på Klopps och Rodges taktik. Linders tycker framförallt att det är tre specifika detaljer där Klopps aura lyser igenom.

Pepijn Lijnders är en av tränarna som har fått kvar efter att Klopp har kommit in i laget. Och han ser redan förändringar i taktiken ute på planen i matchspel. 

Framförallt är det tre detaljer av spelet där Lijnders ser att Klopps coaching har gjort en skillnad. 

"Om du har en väldigt god defensiv organisation, där alla vet exakt hur de ska röra sig och hur de ska täcka upp för varandra. Det ger självförtroende och flexibilitet när du har bollen. 

"En aspekt som Jürgen försöker implementera och som syns i spelet är att använda oss av gegenpressing. Att stoppa kontringar är väldigt väldigt viktigt.

"Men före det, och det jag tror är det viktigaste och det som är svårt för folk på läktaren att se, är hur vi rör oss när vi har bollen i anfallsposition. Faktumet att vi är organiserade och har vad vi kallar offensiv balans innebär att vi står i rätt position så fort vi förlorar bollen.

"Det innebär att vi tänker defensivt när vi anfaller och tvärtom när vi använder oss av gegenpressing."

Just gegenpressing är något som revolutionerade fotbollen för några år sedan och blev något av Klopps adelsmärke. Klopp tog bland annat Dortmund till en Champions League-final och två titlar i tyska ligan tack vare taktiken. Linders är också imponerad över hur väl det fungerar

"Så fort vi förlorar bollen sätter vi in en aggressiv press, du ser att alla vill detta. Det är mycket bra för det garanterar att vi stannar högt upp i planen och det är där vi vill ha bollen.

"Den tredje aspekten som vi ser är när motståndarlaget spelar längre bollar. När vi sätter så aggressiv press i ett 4-2-3-1 system blir kampen om andrabollar väldigt viktig."

Lijnders tror att timingen i gegenpressing, rörelsen på offensiv planhalva och kampen om andrabollar kommer sitta bättre och bättre ju mer laget spelar ihop. 

"Det är de är tre idéerna som jag tror du kommer att se en ständig förbättring i, det kommer ge oss med självförtroende i hur vi tar oss an matcherna och hur vi känner oss i spelet.

"Mycket saker förbättras såklart, som alltid, men om du frågar mig så är sakerna som Jürgen försöker implementera på träningsplanen är de här tre sakerna, och det kan du se även i matcherna."

Källa: Liverpoolfc.com

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer