Ryan Babel om Firmino

Bild till nyheten Ryan Babel om Firmino
Ryan Babel tror att hans gamle lagkamrat i Hoffenheim Roberto Firmino kommer bli en favorit på Anfield tack vare brassens kombination av hårt arbete och förmåga att underhålla på planen.

Babel säger till Liverpoolfc.com: ”Han är en listig spelare. Han kan dribbla, skjuta, han har ett mycket bra skott, han kan slå genomskärare och hans assister är väldigt bra.”

”Han är även bra på att nicka, vilket man kanske inte tror då han inte är så lång, men han är väldigt bra på det.”

”Han är den typen av spelare som gillar att ha bollen nära fötterna och göra bra saker med den, men något som jag märkte i Tyskland var hur hårt han jobbar utan boll och i försvarsspelet. Jag vet hur viktigt spelet utan boll är i England. Det var någonting han var tvungen att lära sig i Tyskland.”

”Jag är väldigt glad för hans skull. Han är oerhört talangfull och nu är det upp till honom att bevisa det. Han är den typen av spelare som kan roa Liverpoolfansen då han är en riktigt skicklig och teknisk spelare.

Förutom att berömma Firminos fotbollskunskaper passade Babel på att berömma hans träningsförnåga och hans attityd utanför planen.

Holländaren yttrar sig om att han är imponerad över hur bra Firmino, som ung spelare, lyckades anpassa sig till den tyska kulturen och intensiteten på träningarna.

”Jag har följt Hoffenheim och sett hur bra han har utvecklats och blivit uttagen till det brasilianska landslaget. Jag är väldigt stolt över honom.”

Babel säger också att han är övertygad om att Firmino kommer att smälta in i gruppen och att Liverpoolspelarna kommer gilla honom.

”Han är en väldigt positiv spelare, säger Babel. ”Han är mycket sympatisk, han är inte arrogant, han har ingen negativ attityd, utan är väldigt lugn.

Källa: Liverpoolfc.com

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer