Det här är Roberto Firmino

Bild till nyheten Det här är Roberto Firmino
Liverpool har idag bekräftat värvningen av Roberto Firmino, med förbehåll för en medicinsk undersökning efter Copa America. Här följer lite information om spelaren och hans karriär.

Namn: Roberto Firmino Barbosa de Oliveira.

Ålder: 23. Född 2 oktober 1991.

Tidigare klubbar: Figueirense, Hoffenheim.

Nationalitet: Brasilien.

Landskamper: Nio, fyra mål.

Styrkor: Roberto Firmino har etablerat sig som en av Bundesligas stjärnor under sin tid i Hoffenheim. 23-åringen kan både spela i en fri roll bakom anfallet eller som forward och besitter en utmärkt teknik samt bra avslut. Firmino beskrivs som en hårt arbetande spelare som inte är rädd för att sätta ned foten för laget.

Värde: Liverpool uppges betala 29 miljoner pund inklusive add-ons för brassen, vilket gör honom till den näst dyraste affären i klubbens historia.

Roberto är född i Maceió, Brasilien. Han startade sin karriär i hemstaden med Clube de Regatas Brasil, innan han lämnade för proffsfotboll i Tonbense FC. Karriären tog fart på allvar i samband med övergången till Figueirense 2009 där visade upp en fin form som senare tog honom till Hoffenheim 2011.

Firmino imponerade stort på sin nya arbetsgivare under hans tid i klubben där han visade prov på kliniska avslut från såväl nära håll som distans samt hans osjälviska karaktär som lade grunden för många mål.

2012 drabbades han av en allvarlig fotskada i ett ligament i foten som höll honom borta från spel i fyra månader. Säsongen därpå stod han för sin mest produktiva tid i klubben och mäktade med 16 mål på 33 Bundesliga matcher samt 6 mål på fyra cupmatcher, vilket resulterade i ett nytt kontrakt.

Förra säsongen nådde Firmino tvåsiffrigt i alla turneringar, vilket gjorde honom till ett självklart val för Dunga´s trupp till Copa America som spelas just nu.

Firmino har startat de två senaste matcherna för Selecao och gjorde det vinnande målet mot Venezuela som tog Brasilien till kvartsfinal.

Liverpool har sett till att agerade snabbt för att sätta ihop ett kontrakt för Firmino, som kommer att visa upp sina fascinerande färdigheter på Anfield från augusti.

Källa: Liverpoolfc.com / Liverpool Echo.


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer