Det här är Danny Ings

Bild till nyheten Det här är Danny Ings
22-åringen gjorde 11 mål på 35 matcher för Burnley under sin debutsäsong i Premier League - samtliga innanför straffområdet. Engelsk U21-landslagsman. Föredrar att spela spjutspets, men kan också användas ute på kanterna.

Danny Ings började karriären på sydkusten med Southampton, men ansågs inte bra nog och stack till Bournemouth som 16-åring och debuterade för A-laget redan som 17-åring.

Det tog dock tid innan det lossnade. Ings lånades ut till amatörklubben Dorchester och hittade tillbaka till målformen.

Åter i Bournemouth började han skapa rubriker på allvar och Championship-klubben Burnley köpte loss honom för 1 miljon pund, men det dröjde ändå till februari 2012 innan han debuterade på grund av ett långvarigt skadeuppehåll.

Sitt stora genombrott fick han 2013/14 när Burnley knep andra platsen och avancerade till Premier League. Han prickade in 21 mål och valdes till seriens Player of the Year.

Nykomlingen åkte ur efter bara en säsong i högstadivisionen, men Ings mäktade ändå med att göra 11 mål på 35 matcher, varav 27 från start. Fyra med höger fot, tre med vänster och fyra med skallen. Samtliga innanför straffområdet.

Vid sidan av planen är Ings omtalad för sitt arbete för barn med funktionshinder och inlärningssvårigheter och har startat organisationen Danny Ings Disability Sport Project.

Fullständigt namn: Daniel William John Ings

Född: 23 juli 1992 i Winchester

Tidigare klubbar: Bournemouth 27 matcher (7 mål), Dorchester, lån, 9 (4), Burnley 122 (38)

4 mål på 9 U21-landskamper för England

Trots att han tekniskt sett är Bosmanspelare måste Liverpool betala en kompensationssumma till Burnley som beslutas av FA:s tribunal den 1 juli, om den obligatoriska läkarundersökningen går igenom. Troligen handlar det om ca 4-5 miljoner pund.

Ings är den förste spelare som Liverpool hämtar från Burnley på 53 år, då målvakten Jim Furnell skrev på vintern 1962.


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer