Carra: En riktigt bra förstärkning

Bild till nyheten Carra: En riktigt bra förstärkning
Sky Sports expert Jamie Carragher är positiv till en värvning av Manchester Citys James Milner och här utvecklar han varför.

"Nyheterna om att James Milner kan vara på väg till Liverpool väcker förstås en hel del frågor. Jag tycker att det vore ett väldigt bra nyförvärv, en spelare som kommer på fri transfer, som kan spela i flera olika positioner och med massor av erfarenhet", skriver den förre vicekaptenen på Kicca.

"Ett bra karaktärstecken är att han vill lämna Manchester City och Champions League-spel för att få mer speltid. Det är viktigare för honom att spela regelbundet än att tillhöra en trupp, även om han kan plocka upp fler titlar i City. Brendan Rodgers har säkert snackat med honom om var han passar in och han är väldigt lik Jordan Henderson i sin spelstil. Det är ingen tvekan om att han kommer till Liverpool för att spela i en mer central roll än ute på kanten."

"Kan Milner spela i en defensiv roll? Kanske, men jag tror inte att det är vad som passar honom bäst. Hans främsta styrka är hans motor och tanken är nog att både han och Jordan Henderson kan spela tillsammans med (Can?) en defensiv mittfältare. Hans bästa position är ute till höger på ett centralt mittfält, vilket också är Jordan Hendersons favoritposition, så det ska bli intressant att se hur de två passar in i nästa säsongs mittfält."

"Även det faktum att Brendan Rodgers inte har bekräftat att Jordan Henderson blir kapten nästa säsong, trots att han var kapten i Gerrards frånvaro den gångna säsongen, får mig att tänka att Milner kan komma att konkurrera om kaptensbindeln! Kanske är det ytterligare en sak som lockar?"

"Det var mina tankar kring ämnet och i det stora hela tycker jag att det är ett bra nyförvärv och jag hoppas det blir bekräftat inom en vecka eller så att han kommer att bära Liverpools röda tröja nästa säsong."

Milner debuterade i Premier League redan som
16-åring 2002 och har fram till dags dato spelat 395 ligamatcher för
Leeds (48 matcher/5 mål), Swindon (6/2), Newcastle (94/6), Aston Villa
(100/12) och Manchester City (147/13) och noterat sig för sammanlagt 38
mål.

Han har också spelat 53 landskamper (1 mål) för England.


9 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer