Thompson har svårt att se Sterling i LFC

Bild till nyheten Thompson har svårt att se Sterling i LFC
Tidigare Liverpoolförsvararen Phil Thompson tror att uteblivet Champions League-spel kommer få Raheem Sterling att lämna klubben.

Efter 1-1 på Stamford Bridge i söndags rann Liverpools hopp om Champions League-spel ut i sanden. I och med detta tror Thompson att det kommer bli svårt för Brendan Rodgers att övertyga Sterling om att stanna på Merseyside.

”Thommo” sade även att vart än Raheem Sterling spelar nästa säsong, är hans bästa roll på kanten, och anser att han varken är en anfallare eller naturlig målskytt.

Han sa: "Jag tror att det kommer bli mycket svårt för honom att stanna i Liverpool nu. Han har visat alla tecken på att han är redo att lämna klubben.”

"Liverpool behöver någon som kan göra minst 15 ligamål och kanske 25 totalt - Raheem Sterling kommer inte att göra det.”

"Han har gjort mycket bra för laget - han har hjälpt dem upp den här säsongen, men jag tror att alla kan se att han är inte riktigt tillräckligt stark för det."

"Så, oavsett var han spelar nästa säsong, tror jag att hans bästa roll är ute på kanten snarare än i mitten.”

Thompson passade även på att ge Liverpool en känga vad det gäller bredden på truppen då de hade bänkalternativ i form av Jordon Ibe och Jerome Sinclair. Medan Chelsea kunde förlita sig på Gary Cahill, Nemanja Matic och Juan Cuadrado.

"Den erfarenhet som Chelsea hade på sin bänk jämfört med vår belyser den stora skillnaden mellan trupperna."

Källa: Liverpool Echo

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer