0-0 mot West Bromwich

Bild till nyheten 0-0 mot West Bromwich
Tony Pulis har nu inte förlorat mot Liverpool på sju raka hemmamatcher

Första halvlek var en lektion i hur man försvarar sig mot Liverpool. Man backar tillbaka ner på egen tredjedel och håller Coutinho, Sterling, och gänget framför sig utan att ge upp några ytor bakom sig.

Spelövertaget var närmast komiskt men Liverpool lyckades bara vaska fram avslut från utanför straffområdet och ingen av dem träffade mål.

Balotelli lyckades inte ta vara på sitt nyvunna förtroende men han var verkligen inte ensam. Några av de bästa chanserna kom efter att Skrtel och övriga backlinjen gav bort chanser. 

I andra halvlek började Liverpool få ner WBA ända ner i sitt eget straffområde och lyckades faktiskt börja hota mållösheten på allvar.

Coutinho fick operera med bollen närmare straffområdet, till och med i skottläge flera gånger om. Sterling och Ibe kom inte runt på kanten så bra som man kunde hoppats men när de bytte kant lyckades de åtminstone tillfälligt lura WBA försvaret. Ibe väggspelade med Balotelli och bröt sig in i straffområdet med kraft och fart men hans vänsteravslut gick i ribban.

WBA fick en del problem när ytterbackar och andra oväntade spelare överlappade på kanten och i flera fall ledde inläggen till farligheter. I en sekvens hamnade den först hos Balotelli i trångt läge vars skott blockerades, hamnade hos Coutinho vars skott var löst men farligt och returen hamnade hos Henderson som inte fick sin petning förbi en storspelande Myhill och en försvarare på mållinjen.

Även Gerrard och Coutinho hade ett par långskott som verkligen testade Myhill i WBA målet men WBA fortsatte försvara sig bra och Liverpool saknade det lilla extra som Liverpool ofta saknar i svårspelade matcher borta mot defensivt inställda lag.


7 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer