Inför: Blackburn - Liverpool

Bild till nyheten Inför: Blackburn - Liverpool
Ett fullspäckat Ewood Park väntar när Liverpool ska försöka vinna omspelet mot Blackburn och knipa en semifinalplats på Wembley. Många skador hos hemmalaget och försvarsdilemma för Brendan Rodgers.

Fem senaste på Ewood Park:
3 november 2007, Blackburn - Liverpool 0-0 - Premier League
6 december 2008, Blackburn - Liverpool 1-3 - Premier League
5 december 2009, Blackburn - Liverpool 0-0 - Premier League
5 januari 2011, Blackburn - Liverpool 3-1 - Premier League
10 april 2012, Blackburn - Liverpool 2-3 - Premier League

Vi får skruva tillbaka klockorna nästan tre år för att hitta det senaste mötet på Ewood Park mellan klubbarna. Liverpool, under ledningen av Kenny Dalglish, stod för en stark inledning och ledde ligamatchen med 2-0 redan efter 16 minuters spel efter två mål från Maxi Rodriguez. Blackburn-anfallaren Yakubu Ayegbeni ville inte vara sämre och utjämnade på resultatet med en halvtimme kvar. I matchens slutskede blev Andy Carroll dramatiskt matchhjälte när han nickade in 3-2-målet. Se de vilda scenerna nedan:

Blackburn

Hemmalaget har liksom Liverpool två förluster på de tre senaste matcherna men i fredags stod Rovers för en stark bortaseger med 3-0 mot Leeds. Championship-laget befinner sig i lite av ''ingenmansland'' i tabellen med 13 poäng upp till en kvalplats (en match mindre spelad) samt 15 poäng ner till sträcket med 6 återstående omgångar.

Manager Gary Bowyer har däremot många frågetecken inför onsdagens cupmatch. Bowyer kan vara utan upp till 14 spelare.

Före detta Liverpool-spelaren Jay Spearing, samt David Raya, John O’Sullivan och Paul Taylor är samtliga otillgängliga. Jason Lowe och Shane Duffy sliter med långtidsskador.

Småskavanker finns också på Grant Hanley, David Dunn, Joshua King, Craig Conway, Rudy Gestede (som var ett stort hot mot Liverpool-försvaret i första matchen), Chris Brown, Chris Taylor och Simon Eastwood.

Trolig startelva enligt skribenten: Steele, Kilgallon, Baptiste, Henley, Williamson, Tunnicliffe, Olsson, Marshall, Cairney, Rhodes, Gestede.

Liverpool

Emre Can missar FA-cupmötet då han avtjänar sin avstängning efter att ha ådragit sig ett rött kort i helgens ligamatch mot Arsenal. Han får sällskap av Martin Skrtel och Steven Gerrard som nu är inne på deras andra match av tre.

Mario Balotelli, som missade matchen mot Arsenal med knäproblem, kommer att testas sent medan Dejan Lovren kan komma att göra sin första start sedan det första mötet mot Blackburn på Anfield - för ungefär en månad sedan.

Liverpool Echo-journalisten James Pearce avslöjade i eftermiddags att duon Jordon Ibe och Jon Flanagan närmar sig comeback. Det är inte omöjligt att de återvänder i nästkommande ligamöte mot Newcastle på måndag.

''Jordon Ibe börjar träna igen denna veckan och kan komma att vara involverad mot Newcastle. Det är planerat att Jon Flanagan ska medverka i en match bakom stängda dörrar på Melwood senare under veckan, och kanske lyckas han knipa en plats på bänken på måndag''.

Jordan Rossiter är fortfarande kvar på skadelistan, samtidigt som José Enrique närmar sig full fitness efter att ha spelat för Liverpools U21-lag under tisdagseftermiddagen.

Brendan Rodgers har berättat att all fokus nu ligger på FA-cupen och en finalplats på Wembley den 30 maj. Liverpools chanser att nå Champions League-spel ser oerhört tuffa ut efter två raka ligaförluster mot konkurrenterna Manchester United och Arsenal. Trebackslinjen har fått utstå kritik och Liverpool har haft det tufft i inledningen av de senaste matcherna.

''Vi skapade ett par chanser tidigt i den förra matchen men lyckades inte ta vara på dom. I slutändan var det avsluten som avgjorde - och det är någonting vi måste förbättra.

''Vi har inte varit tillräckligt bra med bollen och det är nyckeln. Det har gått sakta de två senaste matcherna, och även i den första halvleken mot Swansea.

''Mot United gav vi ifrån oss bollen för mycket och lyckades inte komma rätt i närkamperna. Vi startade dåligt mot Arsenal och försvarade inte oss bra. Jag tror inte att det har något med vårt spelsystem att göra, utan snarare att vi inte lyckades få upp tempot'', säger Brendan Rodgers inför cupmötet.

Trolig startelva enligt skribenten: Mignolet, Toure, Lovren, Sakho, Moreno, Lucas, Henderson, Sterling, Lallana, Coutinho, Sturridge.

Vilken laguppställning tror du att Brendan Rodgers väljer? Logga in och kommentera!

Övrigt

Matchen direktsänds på TV 10 med avspark klockan 20:45. Kommentator är Niklas Holmgren. Domare är Kevin Friend som assisteras av Peter Kirkup och Simon Long. Roger East är fjärdedomare.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer