Rodgers tror på semifinal

Bild till nyheten Rodgers tror på semifinal
Brendan Rodgers tror att Liverpool har vad som krävs för att besegra Blackburn Rovers i omspelsmatchen och ta sig vidare till semifinalen av FA-cupen.

''Självklart hade vi hoppats på att gå vidare till nästa runda men i dag höll vi nollan mot ett väldigt farligt motstånd, särskilt från fasta situationer och deras långbollar in mot boxen'', sa Brendan Rodgers efter slutsignalen på Anfield.

''Jag tycker att vi försvarade oss bra överlag. Vi har fortfarande chansen att nå semifinalen, givetvis hade vi föredragit att ha gått vidare redan nu men det finns gott om tid att förbättra saker och ting.

''Jag anser att spelarna stod för en bra prestation efter en tuff vecka med många matcher. Målet med dagens match var att fortsatt hålla oss kvar i jakten på en semifinalplats. Vi lyckades tyvärr inte vinna men har fortfarande möjligheten att ta oss vidare.

''Du får också respektera motståndaren. Vi har en bra formkurva med många segrar bakom oss, det var tufft men nu får vi åka till Blackburn och vinna - något som vi är mer än kapabla till att göra. Spelarna är väldigt fokuserade på att vinna och om vi inte lyckas göra det på hemmaplan får vi avsluta jobbet på bortagräs.

Cupkrysset kom efter två imponerande ligasegrar inom loppet av fyra dagar mot Manchester City och Burnley.

''Vi har varit i otroligt bra form de senaste tre månaderna'', fortsatte Liverpool-managern. ''Den fysiska och mentala energin som vi har stått för under matcherna är av högsta kaliber. I dag saknade vi möjligen den sista lilla skärpan och styrkan.''

Championship-laget Blackburn stod för en stark defensiv insats och gjorde det svårt för Liverpools offensiva spelare.

''Jag tycker att Blackburn gjorde en enorm insats här. Vi har sett det tidigare när Championship-lag rest hit och hållit nollan i 90 minuter. Vi råkade ut för det både mot Middlesbrough och Bolton.

''Men vi har stor tro på att vi kan få med oss ett bra resultat oavsett hemma- eller bortamatch. Vi får inte glömma att berömma Blackburn eftersom de försvarade sig väldigt bra och gjorde det tufft för oss.''

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer