Sturridge om Besiktas och Balotelli

Bild till nyheten Sturridge om Besiktas och Balotelli
Brendan Rodgers tog med sig Daniel Sturridge till dagens presskonferens inför Besiktas - och passade på att berömma anfallaren för hans nya ledaregenskaper. Sturridge själv längtar till varje ny match efter det långa skadeuppehållet och tror att han kan bilda ett fruktat anfallspar med Mario Balotelli.

"Varje match är viktig, varje turnering är viktig. Men nu tar vi bara en match i taget, försöker spela vår  fotboll och få med oss fina resultat", sa Sturridge inför Europa League-mötet mot turkarna.

"Av vad jag har sett är Besiktas ett riktigt bra lag, men inget lag jag följer varje vecka. Så jag skulle ljuga om jag sa att jag visste mycket om dem."

På frågan om han äntligen har lagt skadebekymren bakom sig nu, svarade han:

"Jag har inga problem och känner ingen stress. Jag trivs med fotbollen och ser fram emot varje match."

Sturridge fick också frågan om han tror att han och Mario Balotelli kan få till ett fungerande anfallsspel med tiden.

"Det är viktigt att kunna samarbeta med alla de andra spelarna. Jag har varit borta ett bra tag och just kommit tillbaka. Jag gör alltid det jag kan för att hjälpa till och då är det viktigt att kunna samarbeta. Det gäller hela vägen från Simon Mignolet till anfallarna. Jag ser fram emot resten av säsongen och hoppas kunna hjälpa laget till nya framgångar."

"För min egen del är det lätt att spela med Mario, men det gäller inte bara Mario utan samtliga lagkamrater. Jag trivs med honom, en härlig kille. Vi kommer bra överens och jag tror att vi kan spela ihop. Men det är upp till managern att ta ut laget han anser är bäst."

"Studge" har gjort två mål på fem matchen efter comebacken och Brendan Rodgers tycker sig även skönja att 25-åringen tar mer ledaransvar än innan lårskadan i augusti.

"Det är förstås otroligt tufft att vara borta så länge från fotboll när du är så duktig som han är. Daniel reste bort ett tag och fick tid att reflektera över sitt eget spel. Han har inte bara använt tiden till rehabilitering utan även analyserat sitt eget spel."

"Det jag tycker är helt suveränt är att han har kommit tillbaka och tagit på sig mer ledaransvar. Han jobbar i försvarsarbetet och jag kan se att han organiserar laget vid hörnor och frisparkar emot oss och ser till att alla gör sitt jobb. Detta är en nyhet till alla de övriga kvaliteter han har som spelare."

"Daniel är en klasspelare som försöker se till att alla samarbetar på planen. Han har lyft oss, även om han inte är tillbaka i toppform. Men han lurar där bakom", menade Rodgers.

Källa: Liverpoolfc.com

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer