Can njuter av uppmärksamheten

Bild till nyheten Can njuter av uppmärksamheten
Emre Can är på god väg att bli Anfields nya kelgris. Det ryktas till och med om att The Kop är i färd med att hylla den unge försvarsklippan med en egen sång. "Det vore helt fantastiskt", säger huvudpersonen själv.

Det är svårt att tro att Can bara är 21 år när man ser honom ute på planen. En kraftfull och imponerande figur som lyser av styrka och självförtroende.

Myndighetsdagen för en månad sedan firade han genom att göra en blixtvisit hemma hos föräldrarna i Frankfurt och äta tårta.

Däremellan har han dominerat i Liverpools tremannaförsvar.

Efter en tuff start och en fotskada i en U21-landskamp för Tyskland i höstas, tycks Can ha fått fart på karriären. 

Hyllad i match efter match har han snabbt vunnit fansens hjärtan. The Kop planerar till och med att förära honom med en ny sång - vilket inte är alla förunnat.

"Då skulle jag verkligen bli glad", säger Can med ett leende. "Jag har inte hört något om det, men om det skulle hända så skulle jag bli överväldigad."

"Jag kollar ofta vad fansen skriver på facebook och instagram. Det gör mig glad. Liverpool har suveräna fans som alltid står bakom sitt lag, både under bra och dåliga perioder. Det är fantastiskt."

"Jag får hela tiden höra att jag har blivit en favorit bland fansen och det känns helt otroligt."

En av Emres många fördelar är att han kan användas i flera positioner. Efter att ha hoppat in i bortasegern mot Burnley i julas har han opererat på den högra sidan av det nykomponerade tremannaförsvaret. 

Sedan dess har Liverpool bara släppt in fem mål i ligaspelet. Can har också skiftat ett par gånger till en mittfältsposition när det krävts.

"För min del har det ingen betydelse var jag spelar. Huvudsaken är att jag får vara med där ute på planen så att jag kan hjälpa laget."

"Om jag kan vara till hjälp som mittfältare så spelar jag där, likaså om jag behövs i försvaret."

"Jag känner mig starkare nu, vilket innebär att jag kan leverera. Som tur är har managern förtroende för mig och jag känner att självförtroendet växer ju mer jag får spela. Nu är målet att behålla formen och fortsätta att leverera bra insatser i match efter match."

Can är utan tvekan en bidragande orsak till Liverpools fina form under de senaste månaderna. Assisterande managern Colin Pascoe beskriver honom som en ledare på planen - kanske till och med en framtida lagkapten.

"Jag är bara 21, men jag har alltid varit den typen som snackar mycket under matcherna."

"Det är ingenting jag kommer att ändra på. Jag gillar att ta ansvar och puscha på de andra."

Han passar också på att hylla mittbackskollegorna Martin Skrtel och Mamadou Sakho.

"De har varit väldigt hjälpsamma. De är båda experter på sina positioner och det är väldigt viktigt. De pratar med mig en hel del, både före, under och efter matcherna."

"Martin och Mamadou är toppspelare och det är suveränt att spela ihop med dem. Jag är verkligen tacksam för all hjälp de ger mig."

"Även Simon (Mignolet) är viktig. I senaste matchen mot Tottenham svarade han för en fantastisk räddning som räddade oss kvar i matchen."

Emres hyllas inte bara för sitt fotbollsintellekt och inställning, utan även förmågan att följa med upp i anfallen när tillfälle ges.

"Jag tror att det är en av mina styrkor, att springa med bollen. Jag började med det redan som ung och skulle nog säga att det är min största styrka som spelare."

Trots det hårda spelschemat har Emre även haft tid att bättra på sina kunskaper i det engelska språket. Han tar två lektioner i veckan, ibland tre. 

Han besvarar numera alla frågor på engelska, inte minst den från fansen som på sociala medier undrar hur han stylar sitt hårs så att det alltid ligger perfekt!

"Vad säger fansen om mitt hår? Vill de veta vad jag använder? Jag använder vax", avslöjar Can. 

"För ett tag sedan funderade jag på att låta håret växa, men jag såg inget bra ut i det och beslöt mig för att klippa det kort igen. Jag har ett tjockt hår, precis som min pappa. Han har faktiskt kvar allt sitt hår."

"Jag använder mer vax innan matcherna och kan därför forma håret lite som jag vill och känner för."

Om det enbart hängde på håret har Emre Can redan vunnit över fansen på sin sida.

Men Liverpools nr 23 har så mycket mer i sitt register. 

Sommarinvesteringen på 9 miljoner pund från Bayer Leverkusen känns idag som rena struntsumman... 

Källa: Liverpoolfc.com


15 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer