Inför Chelsea FC - Liverpool FC

Bild till nyheten Inför Chelsea FC - Liverpool FC
Andra semifinalmötet av Capital One Cup mellan Chelsea och Liverpool går av stapeln på tisdagskvällen. Matchen direktsänds på TV10 med avspark 20:45. Första matchen slutade som bekant 1-1 efter en tveksam straff till Chelsea och ett magiskt mål av Sterling.

1-1 matchen senast var en match där alla Liverpoolsupportrar njöt lite extra av spelet då vi fullkomligt spelade ut Chelsea men lyckades som vanligt inte sätta dit baljorna.

Liverpool FC

Liverpool och Rodgers känns just nu tryggare än på hela säsongen. Brendan har hittat ett spelsätt som gynnar de allra flesta i laget och man har börjat vinna boll högt i banan igen. Man är ofta det spelförande laget men det som  saknas är den där målskytten som kan sätta dit både de enkla och svåra bollarna. Jag kan sticka ut hakan och säga att hade vi haft en målskytt på plan mot Bolton senast hade vi vunnit med minst 5-0. 

Det börjar även ljusna skademässigt i laget. Allen, Johnson och Lallana vara alla tillbaka i fullt slag mot Bolton senast och Daniel Sturridge har börjat träna för fullt och kan kanske vara en joker mot Chelsea på bänken. Flanagan är fortsatt skadad och enligt José Enrique själv gick han av pga lättare skada mot Bolton men det finns inga uppgifter om att han inte ska vara tillgänglig till Chelseamatchen. Balotelli har fått kalla handen av Rodgers och är nu även nedtryckt i frysboxen offentligt och det ska nog till en skada på Lambert eller Borini om han ska få en bänkplats. Har vi sett det sista av Super-Mario månne? I sådana fall gör han en ”Robbie Keane” och lämnar innan han hann skriva på. 

Men jag vill återigen höja ett finger för att Daniel Sturridge kan finnas med på bänken och visst vore det en fröjd att få se en målskytt på banan igen om än att det kanske blir endast 5 minuter. Jag tror att Rodgers ställer upp med enligt mig bästa laget just nu på pappret med Moreno och Markovic på som wingbacks sen med Coutinho, Gerrard och Sterling framåt och firma Lucas, Henderson bakom centralt. 

Startelvan enligt skribenten:

Mignolet – Can – Skrtel – Sakho – Markovic- Moreno –Lucas – Henderson – Coutinho – Gerrard - Sterling.

Chelsea FC

Chelsea, denna maskin som inte kan förlora eller? Chelsea förlorade sin senaste match och det var i FA-cupen mot league One laget Bradford med 2-4 på hemmaplan! 

Det är troligen ett revanschsuget Chelsea som tar emot Liverpool på tisdagkvällen men samtidigt ett Chelsea med ett sviktande självförtroende där man först blev utspelat av Liverpool sen fick stryk av ett League One lag. Men samtidigt också en frustrerad Mourinho som säkerligen  ställer upp sin ”vanliga” elva efter missräkningen i senaste matchen och parkerar bussen och vinner på bortamål. (Se under rubriken ”Övrigt” vad som gäller vid bortamål) 

Supporterklubben har talat med Chelseasupportern Peter Danielsson som följer hela Chelsea FC i ur och skur. Enligt Peter är truppen skadefri men det är tveksamt om Salah eller Schürrle är med då de är på väg att lämna klubben i januarifönstret.  Peter är också inne på den ”vanliga” Startelvan där eventuellt Mikel spelar med Matic på defensiva mitten och man flyttar upp Fabregas på  Oscars plats för att säkra sig mot Liverpools speediga offensiv. 

Startelvan enligt Peter: 

Curtois – Ivanovic – Terry – Cahill - Azpilicueta – Matic – Mikel –William – Fabregas - Hazard - Costa 


Övrigt

Värt att nämna kring matchen är att Liverpool har 1-1 på hemmaplan med sig men slutar matchen 0-0 vinner inte Chelsea direkt enligt bortamålsregeln. Utan slutar där emot förlängningen 0-0 vinner Chelsea på bortamål. Samma gäller om matchen slutar 2-2 då vinner inte Liverpool på bortamål förrän efter förlängningen. Specialregel för Capital One cupen. 

För att se historisk statistik kring tidigare möten kolla in första mötets inför rapport på länken HÄR

Matchen sands på TV10 och Viaplay, den börjar kl 20.45 på Tisdag Domare i matchen är MICHAEL OLIVER som assisteras av Darren England och Stuart Burt Fjärde domare: Phil Dowd 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer