Carragher hyllar Lucas

Bild till nyheten Carragher hyllar Lucas
Jamie Carragher menar att en stor anledning till Liverpools nyfunna form stavas Lucas Leiva. Carragher säger också att det vore idiotiskt att göra sig av med brassen nu i januari.

Jamie Carragher hyllar Lucas Leivas senaste insatser på fotbollsplanen och menar att hans påverkan på laget inte kan underskattas Den före detta Liverpoolbacken hävdar att Liverpool inte har råd att förlora mittfältaren. 

"Lucas har haft en stor effekt på laget och han måste stanna där. Det var tal om att Inter Milan bjöd på honom, eller att andra klubbar tittade på honom och jag vet inte hur långt han har kvar på sitt kontrakt. Han måste inte bara stanna i klubben utan också i startelvan. För tillfället vinner laget till stor del på grund av hans prestationer."

"Om vi tittar tillbaka på Liverpools förlust mot Crystal Palace, då vi var väldigt kritiska mot dem och sa att saker behövde förändras." 

"De behövde få in någon på mittfältet som kunde agera som sköld för försvaret, och från den dagen och de senaste 10 ligamatcherna har Lucas fått spela."

"Om du tittar på statistiken har hans inflytande varit noterbart minst sagt. Den enda matchen som skiljer sig från mängden är matchen mot Manchester United, inte på grund av 3-0 förlusten utan för att det var den matchen Lucas inte spelade. Rodgers gjorde några förändringar och satte in sina tekniska spelare istället."

"Gerrard är en playmaker men Lucas är helt annorlunda. Han är en förstörare framför försvaret och det var vad Liverpool behövde."

"Han tänker alltid defensivt och är medveten om vad som händer runt omkring honom, säger till när spelare ska täcka upp för honom när han lämnar sitt område. Han har inte passningsförmågan som Gerrard men han bryter motståndarnas anfall, spelar lätta och säkra passningar framåt och startar kontringar."

"Det är detta han har fört in i laget, och resultaten har förbättrats markant sedan han blev inkluderad i startelvan igen"

Källa: Liverpool Echo


13 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer