Hamann: Can kan bli landslagsman

Bild till nyheten Hamann: Can kan bli landslagsman
Förre mittfältsankaret Dietmar Hamann, 41, tror att det bara är en tidsfråga innan Emre Can debuterar i det tyska landslaget.

"Det är tuff konkurrens i Tyskland just nu och speciellt på mittfältet", konstaterar Hamann i en intervju med Liverpoolfc.com. "Schweinsteiger är där och du har Khedira och Bender-bröderna, så det är en position med många spelare".

"Can är en ung grabb, men om han spelar bra för Liverpool och presterar som han gjort på slutet varje vecka så är jag säker på att det inte dröjer längre förrän han får ett samtal från förbundskaptenen. Jag är ganska säker på att om han fortsätter att utveckla sig så kommer vi att se honom i landslaget förr eller senare. Han är en spelartyp som alla lag har behov av."

Can har representerat Tyskland i U15, U16, U17, U19 och så åtta matcher för U21-landslaget. Så sent som i december skrev också tidningen Bild att Emre finns med i Joachim Löws planer inför EM-slutspelet 2016.

Didi Hamann, som själv spelade 59 landskamper med VM-finalplatsen 2002 som absoluta höjdpunkt, är imponerad av 21-årige Emre Can.

"Jag är inte överraskad. Han är fysiskt stark, tekniskt begåvad och en bra passningsspelare med god överblick. Han har öga för passningsspelet. Han hade det tufft då han först kom hit eftersom fotbollen i Premier League är annorlunda än den han är van vid. Det är något som jag själv har upplevt."

"Emre är allsidig och spelade redan förra säsongen i olika positioner för Leverkusen. Det är också orsaken till att han har gjort det bra i en mittbackstrio på slutet. I framtiden tror jag ändå att hans bästa roll är som defensiv mittfältare".


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer