Fem spelare utan kontrakt i sommar

Bild till nyheten Fem spelare utan kontrakt i sommar
Det är inte bara Steven Gerrards kontrakt som löper ut i sommar. Ytterligare fem Liverpoolspelare är i samma sits.

Glen Johnson, Jon Flanagan, Kolo Toure, Suso och Brad Jones kan lämna klubben som free agents i sommar och har möjlighet att förhandla till sig kontrakt med nya klubbar redan under januarifönstret.

Toure och Jones har båda uttalat sig om att de gärna stannar i klubben, men LFC-ledningen har inte diskuterat någon kontraktsförlängning - och väldigt lite talar för att det blir så.

Johnson ska ha fått ett kontraktsförslag med betydande lönesänkning. Liverpool Echo tror dock att Liverpools nr 2 är sugen på ett äventyr i Italien. Detsamma gäller spanjoren Suso, som ska vara muntligen överens om ett fyraårskontrakt med AC Milan. Inget kontrakt är dock påskrivet.

Jon Flanagan, som gjorde succé ifjol, har varit knäskadad hela säsongen och beräknas göra comeback i februari. Flanno drömmer om att fortsätta karriären i Liverpool och även Brendan Rodgers tror att spelaren har något att tillföra laget och truppen i framtiden. Samtalen om ett nytt kontrakt har dragit ut på tiden på grund av skadan och parterna är inte eniga.

Sedan Daniel Sturridge kritade på ett nytt femårskontrakt i höstas har det varit lugnt på den fronten. I dagsläget prioriterar klubben främst att övertala Jordan Henderson och Raheem Sterling att stanna.

Hendos kontrakt löper ut sommaren 2016, Sterlings 2017. 

Echo hävdar också att LFC vill förlänga kontraktet med Philippe Coutinho, som har kontrakt till 2018.

Martin Skrtel, Jose Enrique, Sebastian Coates, Ricke Lambert, Oussama Assaidi har alla 1,5 år kvar på sina avtal, som alltså löper ut sommaren 2016.

Lucas, Balotelli, Joe Allen och Fabio Borini sitter på kontrakt till 2017.

Tio spelare har minst 3,5 år kvar på sina kontrakt: Dejan Lovren, Simon Mignolet, Sakhol, Moreno, Lallana, Markovic, Wisdom, Origi, Ilori och Can.

De utlånade spanjorerna Luis Alberto och Iago Aspas har båda kontrakt till sommaren 2018, men Echo tror inte att någon av dem kommer att dra på sig Liverpooltröjan igen.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer