Monk: Rodgers är rätt man för jobbet

Bild till nyheten Monk: Rodgers är rätt man för jobbet
Swansea-managern Gary Monk säger att Brendan Rodgers är rätt man för Liverpool och uppmanar klubben att behålla tron i sin före detta tränare.

Rodgers förde upp Swansea i Premier League för tre år sedan, och lagkapten var just Gary Monk. I morgon ställs duon mot varandra när Liverpool möter det walesiska laget på Anfield.

Monk har avslöjat att han fortsatt har en nära relation till Brendan Rodgers och att Swansea kommer låna Liverpools träningsfaciliteter i samband med FA-cuphelgen i januari.

''Vi har Liverpool och Tranmere borta i cupen härnäst'', sa Monk till Sky Sports.

''Efter att vi har mött Queens Park Rangers på nyårsdagen reser vi direkt till Liverpool för Tranmere-matchen och jag frågade Brendan om vi kunde använda oss av deras träningsanläggning.

''Han gav oss tillåtelse att träna där - men det beror på resultatet! Han är en fantastisk människa, tränare och en person jag ser upp till.

''Vi snackar regelbundet om fotboll och mycket annat. Jag strävar också efter att uppnå saker och ting som han har gjort i sin karriär. Han var i Reading, Watford, Swansea och inom ett par år är han numera tränare för Liverpool.

''Han är en inspiration för mig och en av de mest mentalt starka personerna jag känner.''

Liverpool ligger just nu på en niondeplats i Premier League - en placering och tre poäng bakom Swansea - men Monk insisterar på att Rodgers är rätt man för jobbet.

''Rodgers är sju poäng från en plats i topp fyra och är rätt man för jobbet'', fortsatte Monk.

''Varje manager kommer att ha tuffa perioder och han är nu på väg igenom det. Liverpool producerar desto bättre resultat och prestationer.

''Min relation till Brendan kommer alltid att vara där men vi vill besegra varandra. Mitt jobb är att göra det bästa för mina spelare och det är precis vad som kommer ske på måndag.''

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer