''Emre Can kommer att bli viktig''

Bild till nyheten ''Emre Can kommer att bli viktig''
Liverpool-managern Brendan Rodgers förutspår att Emre Can kommer ha en viktig roll för klubben under det kommande året efter att turken stått för en lysande insats mot Burnley.

U21-landslagsmannen blev inbytt i halvtid när han ersatte Kolo Toure på Turf Moor i går.

Rodgers anser att Emre Can var en nyckelfaktor i trepoängaren, och är säker på att spelarens influenser kommer bli allt fler under den andra delen av säsongen.

''Förra året spelade han som mittback i en av matcherna jag var och tittade på. Han spelade där i en 4-2-3-1-formation'', sa Brendan till Liverpoolfc.com.

''Han har en stor framtid här, allt har berott på att han behövde mer fitness från sommaren samt att han åkte på en ankelskada.

''Han är en riktig atlet och du kunde se hans närvaro på planen mot Burnley. Emre är en fantastisk spelare som försöker acklimatisera sig till spelet i England.

''Emres favoritposition är en mer defensiv roll, även om jag har spelat honom i en offensivare position eftersom jag tycker det är någonting han kan göra mer av. Han gillar att spela i en sittande roll där han kan spela och diktera matchen samt gå in fysiskt i närkamper och dueller.

''Jag tycker att han kom in och var väldigt bra under gårdagen. Vi behövde ha mer boll och bygga upp spelet bättre, samtidigt som vi hade tappat bollen för snabbt och därmed inte kunde komma in i farliga positioner.

''Genom att Can blev inbytt fick vi mer säkerhet i bollinnehavet och fysik när vi inte hade bollen.

''Han är en spelare som kan spela i flera olika positioner - men samtidigt anpassa sig till samtliga. Hans influens kommer att bli desto större ju längre säsongen går.''


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer