Rodgers hyllar lagets karaktär

Bild till nyheten Rodgers hyllar lagets karaktär
Liverpool tog en viktig seger på annandagen när Burnley besegrades med 1-0. Det var en nöjd manager som mötte pressen och hyllade bland annat lagets karaktär och vilja.

''Vi visade fantastiska kvaliteter i form av både karaktär och vilja i dag'', sa Rodgers efter matchen.

''Det var däremot svårt för oss att komma igång med vårt spel eftersom de pressade oss väldigt högt, särskilt i första halvlek. Jag tycker dock vi var bättre i andra halvan av matchen.

''Överlag var det en relativt chansfattig match, men den största kom att resultera i ett mål. Vi förtjänade trepoängaren.

''I dag behövde vi visa en annan typ av sida med andra typer av kvaliteter än mot både Arsenal och Bournemouth.

''Spelarna förtjänar en stor eloge eftersom trots att vi inte spelade jättebra under första halvlek stod vi ändå för ett hyfsat försvarsspel. Vi blockerade, stoppade inlägg och gjorde vad som helst för att hindra att bollen kom in i boxen.

''Vi bytade in Emre Can eftersom vi behövde lite mer lugn med bollen. Han visade väldigt bra styrka och fotbollshjärna i sin position. Han gjorde vad han behövde göra.

''Det var fantastiskt att knipa tre poäng och jag är glad för spelarnas skull.''

Rodgers snackade också om sina taktiska beslut under matcherna och svarade även på en fråga om att återgå till en fyrbackslinje.

''Jag har spelat många olika system och anpassat laget utifrån hur vi jobbar. Men jag känner inte att det var något problem.

''Jag tyckte bara att vi behövde ha lite mer lugn och ro medan vi hade bollen. Det handlar istället om beröm till Burnley eftersom de som vanligt pressade väldigt bra.

''Om vi skulle lyckas utnyttja våra ytor skulle matchen också öppnas upp allt mer, vilket skulle leda till möjligheter för oss att hålla i bollen, men det skulle alltid bli svårt i dag.''

Brendan hyllade också matchhjälten Raheem Sterling och påpekade att 20-åringen lär sig av tidigare misstag.

''Det bevisar hur pass bra han är på att lära sig. Han spelar för tillfället i en position där många målchanser kommer uppstå på olika sätt.

''Han kommer att få ta löpningar mer centralt på planen och har jobbat med hjälptränarna i hopp om att kunna förbättra sin nuvarande roll.''


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer