Statistik inför Arsenal

Bild till nyheten Statistik inför Arsenal
Liverpool är på jakt efter den 50:e ligasegern på Anfield mot Arsenal i eftermiddag.

Förra säsongen vann Liverpool med 5-1, efter att ha lyckats göra fyra mål redan efter 20 minuters spel.

Liverpool har vunnit 16 Premier League-möten mot Arsenal, förlorat 14 och spelat oavgjort vid 14 tillfällen. På hemmaplan i Premier League har ''The Reds'' lyckats vinna 10 gånger, förlorat sex matcher och kryssat sex. 


Nio Liverpool-spelare har gjort hattrick mot Gunners i ligaspelet med fyra av de senaste - och åtta totalt - som kommit på Anfield.

Senaste spelaren att göra hattrick är Peter Crouch i mars 2007, medan Robbie Fowler också nätade tre gånger 1995 när lagen möttes i en match strax före jul.

Liverpool har bara misslyckats med att göra mål på hemmaplan mot Arsenal i två av de 20 senaste ligamatcherna. Storsegern i februari var klubbens största sedan 1964 när slutsiffrorna skrevs till 5-0.

Kolo Toure gjorde 225 ligaframträdanden och nio mål framåt för Arsenal mellan 2002 till 2009. I alla turneringar gjorde han totalt 14 mål på 326 matcher. Toure gjorde sin Arsenal-debut i en Community Shield-match mot Liverpool. 


Steven Gerrard gör sin 34:e match mot Arsenal vid spel. Endast Jamie Carragher (36 matcher) har gjort fler.

Liverpool har ställts mot Arsenal i sista matchen innan jul vid sex tillfällen tidigare. Fyra segrar - den senaste på Anfield 2001 - lyder facit.

LFC har vunnit de sex senaste matcherna innan julperioden som spelats på Anfield - förra säsongen mot Cardiff City (3-1).

Arsenal har bara förlorat två av de 14 senaste ligamötena med Liverpool - en 2-0-förlust på Emirates i augusti 2011 samt förra säsongens storförlust. 



Vid förlust för Arsenal kommer Arsene Wenger ha ett rekord på 12 segrar, 12 kryss och 12 förluster mot Liverpool i Premier League.

London-laget har hamnat i topp fyra i 18 säsonger i följd. Senast de misslyckades med att sluta bland de fyra bästa var under Bruce Riochs ledning 1995-96.

Arsenal har vunnit fler ligamatcher på Anfield än något annat lag (24 stycken), och har gjort mål i 15 av de 16 senaste liga- och cupmötena. 

Laget har hittills förlorat tre bortamatcher denna säsong - mot Stoke, Chelsea och Swansea.

Eftermiddagens domare, Michael Oliver, var också rättskipare i fjolårets match när han tilldelade Mikel Arteta en straffspark. 


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer