Inför: Leicester-Liverpool

Bild till nyheten Inför: Leicester-Liverpool
Liverpool gästar King Power Stadium för ett bortamöte med nykomlingen Leicester på tisdagskvällen. Hemmalaget har inte vunnit sedan i mitten av september och ligger nu sist.

Fem senaste matcherna:
28 mars 2004, Leicester - Liverpool, 0-0, The Walkers Stadium
20 september 2003, Liverpool - Leicester, 2-1, Anfield
30 januari 2002, Liverpool - Leicester, 1-0, Anfield
20 oktober 2001, Leicester - Liverpool, 1-4, Filbert Street
3 mars 2001, Leicester - Liverpool, 2-0, Filbert Street

Leicester


Nigel Pearson’s manskap kommer till matchen med en tung månad i bagaget när de endast lyckades knipa 1 poäng av 12 möjliga. I helgen blev det en 3-2-förlust på bortagräs mot Queens Park Rangers vilket resulterade i att nykomlingen nu ligger sist i Premier League-tabellen.

Leicester - som vann Championship i våras - har inte vunnit sedan i mitten av september när de på hemmaplan vände ett 1-3-underläge till en 5-3-seger mot Manchester United i en av säsongens mest underhållande matcher.

Pearson menar att det handlar om prestationer - istället för att komma med ursäkter:

’’Verkligheten är att vi inte vinner tillräckligt med matcher för tillfället, ett problem som även andra klubbar har. Det är inget att diskutera, utan det handlar om att gå ut på planen och prestera. Det är bara vi som kan påverka våra resultat.

’’Vi skapade flera chanser och spelade stundtals bra mot Queens Park Rangers, men kunde fortfarande inte vinna. Det är frustrerande för oss alla och jag lider med spelarna.''

Dean Hammond och Matthew Upson missar matchen med skadeproblem. Resten av Leicester-truppen är redo för spel.

Truppen enligt Premier League: Hamer, Schmeichel, Smith, De Laet, Konchesky, Moore, Morgan, Simpson, Upson, Wasilewski, Albrighton, Cambiasso, Drinkwater, James, King, Knockaert, Mahrez, Powell, Hopper, Lawrence, Nugent, Schlupp, Ulloa, Vardy, Wood.

Trolig startelva enligt skribenten: Schmeichel, de Laet, Wasilewski, Morgan, Konchesky, Mahrez, James, Cambiasso, Schlupp, Vardy, Ulloa.

Liverpool

Efter fyra förluster och ett kryss på de fem senaste matcherna inom alla turneringar lyckades Liverpool besegra Stoke på lördagseftermiddagen. Glen Johnson offrade sig när han modigt nickade in segermålet i slutminuterna. Nu hoppas Liverpool kunna bygga vidare med två matcher mot Leicester och Sunderland i veckan.

Brendan Rodgers påbörjar nu en månad som kan förändra säsongen. Hösten har hittills varit dyster men nu har truppen chansen att rätta till både ett och annat.

Två ligamatcher som Liverpool bör vinna står först på schemat, i mitten av nästa vecka väntar en avgörande Champions League-match mot FC Basel, innan ett tufft bortamöte mot Manchester United. Veckan därpå är det kvartsfinal i Capital One Cup mot Bournemouth innan Arsenal väntar på hemmaplan.

Liverpool har alltså möjlighet att avancera till en åttondelsfinal i Champions League, ta sig vidare till en semifinal i cupen och möjligen minska gapet till topp fyra/klättra upp på en fjärdeplats innan julafton.

En månad som kan rädda säsongen på allvar. Det är nu det verkligen gäller. Först ut är Leicester City.

Mamadou Sakho och Mario Balotelli missar ligamatchen. Sedan tidigare är Daniel Sturridge och Jon Flanagan också skadade. Det är ytterst tveksamt om Suso kan medverka, men enligt officiella rapporter ska han vara uttagen i truppen.

Truppen enligt Premier League: Jones, Mignolet, Johnson, Jose Enrique, Lovren, Manquillo, Moreno, Sakho, Skrtel, Toure, Allen, Can, Coutinho, Gerrard, Henderson, Lallana, Lucas, Markovic, Suso, Balotelli, Borini, Lambert, Sterling.

Trolig startelva enligt skribenten: Mignolet, Johnson, Skrtel, Toure, Moreno, Lucas, Gerrard, Henderson, Coutinho, Sterling, Lambert.

Statistik

* Leicester har vunnit fem, fyra matcher har slutat oavgjort och Liverpool har vunnit fyra i de 13 senaste mötena.

* Senaste mötet ägde rum i mars 2004 på Leicesters hemmaborg. Matchen blev mållös.

* Leicester har bara vunnit två av deras 19 senaste Premier League-matcher på hemmaplan.

* Laget lyckades ta åtta poäng på de fem första matcherna men har bara knipit två på de åtta senaste (två kryss och sex förluster).

* ’’The Foxes’’ avslutade en period på 503 minuter utan att göra mål när Esteban Cambiasso målade i lördagens förlustmatch mot QPR.

* Leicester har bara vunnit 1 match på King Power i år - 5-3 mot Manchester United. De har kryssat fyra av de fem övriga matcherna.

* Liverpool har bara hållit nollan en gång på de 10 senaste bortamatcherna inom ligaspelet.

* Merseyside-klubben har hittills skrapat ihop 17 poäng - hela sju poäng färre än vad de hade vid samma tidpunkt i fjol.

* Liverpool har bara tagit sju poäng på sina sju senaste bortamatcher (två vinster, en oavgjord och fyra förluster).

Övrigt

Matchen direktsänds på Viasat Fotboll med avspark 20:45. Lee Mason är huvuddomare och assisteras av Simon Bennett samt Andrew Halliday. Mark Clattenburg är fjärdedomare.

TÄVLING

Som vanligt gäller det att tippa halvtid- och slutresultat. Detta kryddas med ett minuttips när eventuellt sista mål faller. Förutom den sedvanliga tischan från SamDodds kammar den ensamme vinnaren också hem en gratisbonus hos ComeOn på 500 kronor.

Bonusen innebär att du får 500 kr att spela för utan att behöva göra någon insättning. Pengarna måste omsättas 3x och är därefter olåsta och kan tas ut.

Du kan också välja att bli medlem via ComeOn-erbjudandet på denna unika länk och få medlemspaketet basic (värde 299 kr) gratis.

Tävlingsformuläret hittar du på startsidan.

Lycka till!

PS: Du måste vara betalande medlem för att få delta i resultattävlingen. Det blir du snabbt här:

http://www.samdodds.com/#!lfcnu

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer