Mignolets säsong i siffror

Bild till nyheten Mignolets säsong i siffror
Liverpoolkeepern Simon Mignolet har fått ta emot en hel del kritik för sin säsong än så länge. Men hur ser hans säsong ut rent statistiskt i jämförelse med andra Premier League-målvakter.

Det är Trinity Mirror Data Unit som jämfört Premier League-målvakterna rent statistiskt för att se vem som egentligen är bäst. Ett antal olika parametrar har analyserats, och det visar sig att Liverpoolkeepern Simon Mignolet på många sätt har en svag säsong men att han är bland de främsta i ligan med spelet med fötterna.

Simon Mignolet har räddat 63 % av skotten han fått på sig, det är han fjärde sämst i ligan på. Dagens motståndarmålvakt Asmir Begovic är sämst med 52 % medan Southamptons Fraiser Forster och Swanseas Lucas Fabianski är bäst på 75 % vardera.

Forster ligger också i topp både på antal hållna nollor (7 stycken) och antal minuter per insläppt mål (180 minuter). Mignolet ligger även här i bottenskiktet med 1 insläppt mål var 60:e minut och endast 2 hållna nollor. Forster är för övrigt överlägsen i båda dessa kategorier, tvåa i hållna nollor är Lukas Fabianski och Tim Krul med 5 var medan Chelseas Courtois har släppt in ett mål var 92:a minut, alltså ungefär dubbelt så ofta som Forster. 

Mignolet är inte känd för att vara exceptionellt duktig på fötterna men kanske får Liverpoolsupportrar tänka om där. Liverpools belgiske målvakt har hela 77 % av sina passningar till rätt adress och är därmed klart bäst i Premier League på detta. Tvåa är Arsenals Szczesny med 69,5 %. Även när det kommer till långa passningar befinner sig Mignolet i toppskiktet med 53.1 % passningar till rätta adress, endast slagen av Asmir Begovic som har prickat rätt med sina långbollar till 55,4 %.

Källa: Liverpool Echo


3 kommentarer

    Stöd våra sponsorer