Quantcast

Nästa match (Premier League)

Aston Villa klubbmärke Aston Villa (H)

lördag 11 dec 16:00

Operation Origi är i full gång

Bild till nyheten

Efter dråpslaget med Daniel Sturridges nya skada står det klart att LFC kommer att göra allt för att locka Divock Origi från Lille direkt då januarifönstret öppnar. Klubben måste dock punga ut med minst tre miljoner pund för att blidka fransmännen.

19-årige Origi köptes in för 10 miljoner pund i somras, med överenskommelsen att han skulle stanna ytterligare en säsong i Ligue One. 

Men med tanke på Sturridges senaste skada, som troligen håller anfallaren borta från spel resten av året, är Liverpool desperata för att få spelaren redan i januari och lär vara redo att betala ytterligare 3 miljoner pund för att Lille ska gå med på att häva den tidigare uppgjorda dealen.

Lille har dock haft en tung höst i ligaspelet (14:e plats) och är också på vippen att åka ur Europa League.

Origi har gjort fyra ligamål och uttalade sig så sent som förra veckan att han skulle ta chansen direkt om klubbarna lyckas komma överens. 

Brendan Rodgers har haft regelbunden kontakt med belgaren och har sagt i tidigare intervjuer att Origi har en stor framtid.

"Vi tror att Divock Origi kan bli världsklass. Han har allt; snabbheten, profilen och han skulle kunna spela för Liverpool redan nu". 

Fram tills dess måste dock Liverpoolmanagern förlita sig på att Mario Balotelli, Rickie Lambert och Fabio Borini kommer igång med målskyttet. Så här långt är Raheem Sterling främste målskytt med tre fullträffar – det senaste för tre månader sedan...

Källa: Echo

Bannerbild