Carra: Måste fortsätta med Lovren

Bild till nyheten Carra: Måste fortsätta med Lovren
Jamie Carragher menar att Brendan Rodgers måste fortsätta att satsa på Dejan Lovren i mittlåset trots att kroaten knappast har imponerat under hösten.

25-åringen blev klubbens dyraste försvarare genom tiderna då han köptes från Southampton för 20 miljoner pund i augusti.

"Han var dominant i Southampton ifjol och det var därför som Liverpool köpte honom. Varje manager har emellertid olika sätt att göra saker och ting på", säger Jamie Carragher till Liverpool Echo.

"Ytterbackarna är mer offensiva och det gör att mittbackarna blir utsatta. Brendan gillar att ytterbackarna går med i offensiven och det är kanske något att fundera över."

"Moreno gillar att attackera och Lovren är på den sidan. Ibland hamnar han själv som vänsterback med och utan boll. Kanske är det något han måste vänja sig vid. Men om han fortsätter att ha problem så måste man hitta felen och ändra en del smådetaljer i hur de ställer upp försvaret. Löser dom det så tror jag att vi snart att vi kommer att få se det bästa av Lovren."

"Han visade vad han gick för ifjol ochär helt klart en väldigt bra mittback. Men det är tufft för honom just nu. Det är tufft för alla, men jag är säker på att de kommer att reda ut problemen."

Carra tycker också att Rodgers ska fortsätta att ge Lovren förtroendet som mittback.

"När du har betalat så mycket för en mittback så måste du stå för det och stå bakom honom så att han kommer igenom det."

Carragher var också på plats i Real Madrid och såg 33-årige Kolo Toure göra en storstilad insats.

"Ja, han var väldigt bra, men i hans ålder måste du se de andra tre som framtiden och nutiden. Kolo hade otur som inte fick spela mot Chelsea, men på på lång sikt måste du ändå satsa på Sakho, Skrtel och Lovren."

"Sakho är skadad just nu, men han bör värderas om laget fortsätter att släppa in mål. Varken Sakho eller Lovren har visat sin riktiga form ännu. Oavsett vad vi tycker så är de bättre spelare än vad de har visat hittills."

* Carragher, populär expert på SkySports.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer