"Vi lyckades inte i sista tredjedelen"

Bild till nyheten "Vi lyckades inte i sista tredjedelen"
Brendan Rodgers var besviken på förlusten mot Chelsea och var inte nöjd med Liverpools form den senaste tiden. Nu hoppas han att landslagsuppehållet kan komma lägligt så att laget kan hitta tillbaka till den vinnande formen igen.

Liverpool förlorade igår en jämn tillställning mot Chelsea med 1-2. Emre Can gav tidigt Liverpool ledningen innan Cahill kvitterade efter en hörna och Costa avgjorde efter att bollen studsat ut till honom på en kontring. Liverpool försökte sen forcera in en kvittering men lyckades inte riktigt skapa tryck mot Chelseas mål.

Det var en missnöjd Brendan Rodgers som pratade med journalisterna efter förlusten.

"Vi hade bollinnehavet och i farliga ytor men vi saknade lite när vi kom fram till den sista tredjedelen. Det är någonting som vi har visat under min tid här, vi har varit en kreativ kraft och varit dynamiska i vårt sätt att skapa chanser och göra mål. Idag försökte spelarna, jobbade hårt för att skapa chansen men lyckades inte riktigt hitta den sista passningen eller touchen."

"Det har varit tufft för oss den senaste tiden, vi har inte lyckats få med oss bra resultat och det har varit en jobbig vecka. Landslagsuppehållet kommer antagligen vid ett bra tillfälle för oss, vi hoppas att vi kan få tillbaka ett par spelare från skador och sen försöka få med oss resultat. Det kommer vara viktigt för oss."

20-årige Emre Can imponerade på mittfältet med sin fysiska närvaro och visade upp goda kvaliteter, något Rodgers inte var sen att påpeka.

"Jag tyckte han gjorde det fantastiskt bra. Planen var att spela Emre för att Chelsea är ett fysiskt lag. De är ett stort lag med stor fysisk närvaro. Emre jobbar fortfarande för att komma in i matchform. Har har varit borta ett tag och nu får han speltid och gör det väldigt, väldigt bra. Han såg stark ut, gjorde ett bra mål och visade på bra speluppfattning."

Rodgers talade också om matchplanen som gick ut på att låsa Cesc Fabregas i uppspelsfasen.

"Vi spelade efter en matchplan idag, där vi försökte hålla Cesc Fabregas i schack för han är en stor spelare för dem. För det hade vi Jordan Henderson som spelade i markerande roll och gjorde det mycket bra."

"Fabregas hade ingen större inverkan på matchen. Vi behövde Hendersons energi för att hålla koll på honom i 90 minuter."

Nästa match för Liverpool är om två veckor då Liverpool åker till Selhurst Park för att möta Crystal Palace. Rodgers hoppas då att Daniel Sturridge ska vara tillbaka. Den engelske landslagsanfallaren har inte spelat sen 31 augusti på grund av problem med en vad.

"Vi hoppas att han kan vara tillbaka, det har varit en långdragen skada. Vi hoppas att han kan börja arbeta nu igen. Han har inte tränat med laget alls under hela den tiden."

Källa: Liverpoolfc.com

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer