Inför: Real Madrid - Liverpool FC

Bild till nyheten Inför: Real Madrid - Liverpool FC
Med en tung förlust mot Newcastle i bagaget reser våra röda mannar till Madrid för spel i Champions League.

Att skriva en inför rapport är alltid lite roligare när det vankas Champions League. Det är en påminnelse att vårt älskade Liverpool är tillbaka i finrummet och oavsett resultat kommer jag njuta utav att se den här matchen.

Liverpool har fortfarande inte hittat rytmen och spelet från förra säsongen medan Real Madrids imponerande form fortsätter. När lagen möttes på Anfield slutade det 0-3 och spanjorerna var flera snäpp bättre på alla plan. Ronaldo inledde målskyttet och Benzema fyllde på med två till innan halvtid. I den andra halvleken så spelade Real av matchen relativt komfortabelt utan att Liverpool kunde utgöra något större hot.

Grupp B efter tre spelade matcher:

  • 1.Real Madrid – Poäng 9 – Målskillnad +8
  • 2.Ludogorets - Poäng 3 – Målskillnad -1
  • 3.Liverpool – Poäng 3 – Målskillnad -3
  • 4.FC Basel – Poäng 3 – Målskillnad -4 

Liverpool

Efter helgens förlust mot Newcastle så har Rodgers mycket att tänka på inför matchen mot Real Madrid. Försvaret var fortsatt knackigt samtidigt som anfallsspelet inte klickade.

Hälften utav gruppspelsmatcherna i Champions League har spelats och Liverpool har endast lyckats knipa 3 poäng. Som tur är så lyckades Ludogorets besegra Basel vilket gör att man fortfarande har bra förutsättningar för att gå vidare trots förlusten mot Basel.

Frågan är hur Brendan kommer att försöka spela? Man kan spela defensivt och försöka kontra eller gå in med inställningen att spela en offensiv fotboll men då är man väldigt sårbar för Reals skickliga omställningsspel. Det mesta talar för att Balotelli får fortsätta att spela ensam uppe på toppen precis som han gjorde förra gången lagen möttes. Då blev han dock utbytt i halvtid och Sterling flyttades fram i en central, offensiv roll.

Kommentarer från presskonferensen:

”Mario tränar väldigt hårt. Han gör sitt allra bästa men han har inte fått de målen som han själv, och vi hade velat. Han behöver bara fortsätta fokusera på att göra sitt bästa på planen, det är allt vi kan begära. ” Berättade Brendan Rodgers för journalisterna i Madrid.

”Sturridge har åkt med laget till Madrid, men det är högst osannolikt att han kan vara med. Jag ville mest ha med alla för att vi ska hålla ihop som ett lag.”

”Detta är en chans för oss att tysta kritikerna och visa folk hur bra vi är.” Sa Jordan Henderson.

”Vi har gott om självförtroende för vi har kvalitet i laget och lagkänslan är alltid hög.”

Skador

Flanagan – Knä
Sturridge – Lår

Suso – Ljumske

Enrique – Knä

Sakho – Lår

Trolig startelva: Mignolet; Manquillo, Skrtel, Lovren, Moreno; Gerrard, Henderson, Allen, Lallana, Sterling och Balotelli.

Hur vill ni ställa upp laget? Kommentera nedanför. 

Real Madrid

Carlo Ancelottis lag kommer till den här matchen med en skrämmande form. I helgen gick man upp i serieledning efter att ha besegrat Granada med 4-0 och man har nu elva raka segrar bakom sig. På dessa elva matcherna har de gjort 46 mål med Cristiano Ronaldo i spetsen som har gjort 17 mål på 10 matcher i La Liga.

Med en Ronaldo på rekordjakt så kommer Liverpools försvar ha mycket att stå i. Ronaldo ligger just nu på 70 mål i Champions League och är på jakt efter att gå om Raul som ligger på 71 mål. Förhoppningsvis får firandet vänta men om försvaret inte fungerar bättre än tidigare så finns det stora chanser att rekordet slås.

Modric och Kroos styrde tillställningen senast när de besökte Anfield. Kroos hade en imponerande passningsstatistik på 88 utav 90 och Modric klarade 90 av 95. Detta är någonting som Liverpool behöver ändra på för att sätta stopp för Reals spelövertag.

Skador

Abner – Knä

Carvajal – Baksidan lår

Coentrao – Knä

Jesé – Knä

Illaramendi – Oklart

Khedira – Oklart

Bale är tillbaka från skada men det är inte säkert att han kastas in i hetluften direkt.

Trolig startelva: Casillas; Arbeloa, Ramos, Varane, Marcelo; Modric, Kroos; James Rodriguez, Isco, Ronaldo och Benzema. 

Övrigt

Senast Liverpool besökte Bernabeu Stadion så vann man med 0-1 efter mål från Yossi Benayoun.

Matchen visas på Viasat fotboll samt Viaplay med avspark 20:45.

Domare: Viktor Kassai

Assisterande: György Ring och Vencel Toth

Fjärdedomare: Robert Kispal.

Support and Believe!

Källor: Liverpoolfc.com, physioroom.com, uefa.com, anfieldindex.com. 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer