Quantcast

Nästa match (Premier League)

Aston Villa klubbmärke Aston Villa (H)

lördag 11 dec 16:00

Lille: Origi stannar här

Bild till nyheten

Det ryktas ideligen om att Liverpool försöker hämta hem utlånade Divock Origi från Lille redan i januarifönstret.
Men det kommer inte att hända enligt Lilles manager.

För att 10 miljoner pund-övergången skulle gå i hamn i somras var LFC tvingade att gå med på att låna ut belgaren ännu en säsong till Lille. 

Så de många ryktena om att den talangfulle anfallaren skulle avbryta avtalet och ansluta sig till Liverpool i januari känns väldigt avlägsna. 

Nu går till och med Lilles manager Rene Girard ut och säger att Origi stannar i franska ligan säsongen ut.

"Det där är bara ett rykte. Vi har inte ens fått frågan så vitt jag vet. Avtalet var att Divock skulle spela för oss och det finns ingen anledning till att han skulle lämna oss mitt under säsongen", säger Girard enligt radiostationen RTBF.

Managern gör också en jämförelse mellan Liverpools situation och hans egen. Lille har också förtvivlat svårt att göra mål; bara nio fullträffar på 12 ligamatcher. 

"Vi behöver honom verkligen."

Girard spår annars en stor framtid för Origi.

"Han är en grabb som fortfarande har en bra bit att gå. Men han har allt för att bli en stor spelare. Han kommer att förbättra sig och jag tror att han kan bli en av de största i Europa redan nästa år."

Origi brände en straff för Lille i ligan i helgen och kommande torsdag ställs han mot Evertons fyrbackslinje i returmötet av Europa League.

Källa: liverpool.no

Bannerbild