Carra: Liverpool kan få med sig ett resultat från Madrid

Bild till nyheten Carra: Liverpool kan få med sig ett resultat från Madrid
Jamie Carragher tror att Liverpool har förmågan att få med sig ett positivt resultat från Madrid och insisterar på att de inte ska vara rädda för att åka till Bernabeu på tisdag kväll.

Trots en 3-0 förlust mot de regerande Champions League-mästarna så hävdar Liverpool-legenden att det fanns några positiva saker att ta med sig från nederlaget - framför allt den goda starten som Liverpool gjorde där man lätt hade kunnat ta ledningen.

"Det kommer att finnas en fruktan med tanke på vad som hände i första matchen men spelarna måste försöka slappna av och njuta av det." säger Carra till Liverpoolfc.com

"Det är en fantastisk arena - en av de mest ikoniska arenorna i europeisk fotboll - och det kommer att bli en fantastisk upplevelse för det här laget att spela på Bernabeu."

"Folk förväntar sig inte Liverpool ska åka dit och få med sig något så pressen är lite avslagen, men du vill inte åka dit och bli förnedrad."

"Du vill inte ligga under med 3-0 i halvtid på Bernabeu eftersom de inte kommer att hålla igen framför sina egna fans."

"Naturligtvis är Real Madrid favoriter, men det är inte omöjligt för Liverpool att få ut något av matchen. Den stora grejen är att man måste försvara bättre än vad man gjorde på Anfield."

"Liverpool kommer att vara under press under långa perioder i matchen och de måste försvara bra och kompakt. De måste hålla det tight där bak och sedan försöka på kontringar."

Den tidigare vicekaptenen insisterar på att en bra start är väldigt viktig mot Ancelottis mannar.

"Det första målet är väldigt viktigt, Real gjorde det på Anfield och det förändrade matchbilden, fram till målet så spelade Liverpool väldigt bra."

"Real Madrid är en av Europas största klubbar och du vill åka dit och prestera. Det är en möjlighet för det här laget att bevisa att Liverpool är bättre än de visade på Anfield."

Carragher vet hur det är att vinna på Bernabeu i den röda tröjan och var en nyckelspelare när laget vann med 1-0 mot Real under Rafael Benitez i februari 2009. Carra tittar tillbaka på segern och hävdar att resultatet inte var något som förvånade honom eller hans lagkamrater.

"Vi var ett topplag i Europa på den tiden och var verkligen inte rädda för att åka till Madrid. Vi hade ett spelsätt på bortaplan i Europa som var mycket effektivt."

"Det började under Gerard Houllier, när vi visade att vi kunde åka till en massa ställen och få med oss bra resultat. Benitez kom sedan in och satte sin prägel på det hela med sitt system."

"Vi hade en del europeisk erfarenhet i laget. Några av oss hade vunnit UEFA-Cupen under Houllier 2001, och sedan hade vi en del framgångar med Rafa."

"Förutom att vinna Champions League 2005 så gick vi till final 2007 och semifinal året efter det. Vi visste vad som krävdes."

"Det fungerande perfekt den där kvällen, vi försvarade bra och gjorde ett mål i slutet av matchen."

Carragher menar dock att 2014 års upplaga av Real Madrid är bättre och att Cristiano Ronaldo är en bidragande orsak.

"Det här laget är bättre. Vi mötte Robben, Higuain, Raul. Några spelare är fortfarande kvar, som Casillas, Ramos, Pepe och Marcelo, men den stora skillnaden är Ronaldo. Han är bäst i världen och är just nu inne i sitt livs form."

"Det är inte lätt att stoppa honom, men du måste försöka att minska det utrymmet som han skapar med hjälp av hans tempo och hans kraft på kontringar."

"Han var osynlig första 20 på Anfield, men vaknade sedan till liv och ändrade matchbilden med ett fantastiskt avslut. Ingen annan i världen skulle ha gjort ett sådant mål."

"Liverpool har inte startat säsongen bra, men har fortfarande chans på topp fyra, och har fortfarande chansen att kvalificera sig från gruppen i Champions League."

"Vad som än händer så kan Liverpool kvalificera sig. De kommer förmodligen att vinna de två sista matcherna mot Ludogorets och Basel men de är kapabla att göra mer än det."

Källa: Liverpoolfc.com

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer