Can borta i sex veckor - skadeläget inför Aston Villa på lördag

Bild till nyheten Can borta i sex veckor - skadeläget inför Aston Villa på lördag
Brendan Rodgers höll sin presskonferens i eftermiddags inför lördagens ligamatch mot Southampton. Rodgers säger att det engelska landslaget kunde ha förhindrat Daniel Sturridges skada, samt att Emre Can och Joe Allen också fått skador under uppehållet.

''Det kan ta upp till tre veckor innan Sturridge är tillbaka. Vi är givetvis väldigt besvikna, men känner också att skadan kunde ha blivit förhindrad.

''Jag säger alltid till spelarna som åker iväg på landslagsuppdrag att de ska fokusera på sina insatser. Skador kan alltid ske.

''Emre Can kan vara borta i sex veckor efter att ha ådragit sig en ankelskada i Tysklands landskamp när de ledde med 6-0.

''Joe Allen återvände efter att ha spelat på en väldigt dålig plan och har därav fått problem med sitt ena knä.

''Men för oss skulle Daniel haft en återhämtningsdag när han istället tränade - vilket ledde till skadan. Han är den typen av spelare, och det är väldigt tråkigt att han nu blivit skadad.

''Jag har god kommunikation med Roy Hodgson. Han har antagligen fått råd från sina experter runt omkring sig att Daniel kunde träna.

''Varje spelare måste tränas på olika sätt. Till exempel Luis Suarez hade behövt jobba ännu mer, vilket gjorde honom bättre. Det är olika för alla individer.

''Förhoppningsvis kan vi dock kommunicera desto mer i framtiden. Vi känner att Daniels skada kunde ha blivit förhindrad.

''Martin Skrtel missar matchen mot Aston Villa, men förväntas kunna delta på lördagens träning.

''Glen Johnson har fortfarande ett tag kvar innan han är tillbaka. Jon Flanagan gör framsteg men är inte med i truppen än.

''Som sagt, Joe Allen fick en lättare smäll så vi får se om han kan spela. Adam Lallana har varit tillbaka i ett par veckor och är redo.''


6 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer