Första intervjun: Jag vill vinna allt

Bild till nyheten Första intervjun: Jag vill vinna allt
Mario Balotelli ville bli en del av Brendan Rodgers unga, spännande, Liverpool. Därför tackade italienaren ja till chansen att komma till Anfield. Läs första intervjun här.

Balotelli är därmed klubbens nionde nyförvärv under sommarfönstret – och här berättar han om övergången, sina första intryck och vad han hoppas att åstadkomma som Liverpoolspelare.

Mario, välkommen till Liverpool FC! Hur känns det nu när du skrivit på för klubben?

"Jag är väldigt lycklig. Vi har pratat om att komma hit och jag är glad över att vara här."

Vad var det som fick dig att ta beslutet?

"Liverpool är en av de bästa klubbarna i England. Fotbollen är väldigt bra här och laget är ungt och det är en av anledningarna till att jag skrev på."

Du har redan fått uppleva fansens extas, hur känns det?

"Det var inget jag förväntade mig eftersom jag alltid har spelat mot Liverpool och varje gång var fansen inte speciellt snälla. Men det är helt normalt... det är ju fotboll! Nu när jag själv spelar för Liverpool så kan jag förstå förväntningarna. De är väldigt glada och det gör mig lycklig samtidigt."

Du har tidigare sagt till Fabio Borini att spela på Anfield var en "vacker upplevelse". Trivdes du att spela på Anfield som motståndare?

"Nej, men när jag spelar med det här laget på Anfield så kommer det att bli trevligt, den saken är klar! Det ska bli spännande att representera Liverpool... men som motståndare är det svårt."

Du har massor av erfarenhet, trots att du fortfarande är ung. Är det något som du kan använda för att hjälpa det här unga laget?

"Jag har kanske lite mer erfarenhet än andra spelare och om jag kan hjälpa dom så gör jag gärna det."

Liverpool är tillbaka i Champions League efter fem års frånvaro och du har själv fantastiska minnen från turneringen. Är din erfarenhet något som kan hjälpa Liverpool under den här säsongens Champions League?

"Jag vill alltid vinna turneringar. Vi får se. Jag vill vinna Champions League igen, det är ett som är säkert. Champions League handlar inte bara om mig, jag är  en i laget. Men jag vill gärna hjälpa det här laget i turneringen."

Du har varit borta från Premier League i 18 månader. Hur känns det att komma tillbaka?

"Jag är lycklig eftersom det var ett misstag att lämna England. Jag ville återvända hem till Italien, men insåg att det var ett misstag."

Tycker du att engelsk fotboll passar dig bättre?

"Fotbollen är bättre. Engelsk fotboll är vacker."

Du kommer att spela i tröja nr 45. Kan du förklara varför du alltid väljer det numret?

"Då jag spelat tre-fyra matcher för Inter så hade jag nummer 45 eftersom alla unga spelare i truppen hade nummer mellan 36 och 50. Jag valde 45 eftersom jag skojade att fyra plus fem är nio - och jag gjorde mål i alla fyra matcher. Numret ger mig tur och därför har jag behållit det."

Övergången har gått väldigt snabbt. Har du hunnit smälta att du är Liverpoolspelare?

"Nej. När jag träffar laget, börjar träna ihop med dom och får min debut, så kommer jag förstå. Just nu har jag egentligen bara sett stan."

Hur mycket ser du fram emot att få träffa dina lagkamrater?

"Jag ska träffa dom snart och jag är väldigt exalterad."

Liverpool spelar senare ikväll mot din förra klubb, Manchester City. Kommer du att vara på plats?

"Ja, jag ska se matchen. Jag hade älskat att få spela, men jag kan inte, så jag får stötta laget från läktaren istället."

Till sist, vad har du för ambitioner här i Liverpool? Vad hoppas du kunna åstadkomma?

"Så mycket jag bara kan."

Källa: Liverpoolfc.com

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer