Quantcast

Nästa match (Ligacupen)

Arsenal klubbmärke Arsenal (B)

torsdag 20 jan 20:45

Mignolet: Origi har en stor framtid

Bild till nyheten

Under sommarens VM-turnering upptäckte Simon Mignolet precis vad Liverpool hade sett i Divock Origi under ett par år - en jättetalang. Mignolet är säker på att Origi har en stor framtid på Anfield till mötes. Missa inte: Origi på Viasat i kväll!

Liverpool snodde åt sig 19-åringen i juli efter att ha kommit överens med Lille över ett avtal som lånar ut belgaren för hela kommande säsongen.

Rapporter har i efterhand pekat på att Lille inte var villiga att förhandla om de inte fick behålla Origi under kommande säsongen, något som Liverpool inte ville riskera att gå miste om med en talang på framfart som dessutom kan stiga i pris.

Klubben har följt anfallarens utveckling sedan hans dagar i det belgiska U15-landslaget och Simon Mignolet fick på en daglig basis följa Origi under sommarens VM-turnering i Brasilien.

''Han är en väldigt intressant spelare med stor möjlighet, och han kommer ha ytterligare ett år i Lille'', sa Mignolet till Liverpools officiella hemsida.

''Jag är säker på att han kommer spela väldigt bra för Liverpool. Han har en stor framtid framför sig. Jag önskar honom all lycka till för säsongen och hoppas kunna se honom snart igen.

''I stort sett ingen i den belgiska truppen hade hört någonting om honom när vi anlände. Han hade spelat för Lille men inte tidigare blivit uppkallad till a-landslaget, bara U21.

''Eftersom Christian Benteke oturligt nog blev skadad, behövde vi en anfallare och Origi kom in redan första dagen och visade sin förmåga. I matcherna han fick spela visade han också alla sina styrkor.''

Divock Origi satte det avgörande 1-0-målet i slutminuterna av gruppspelsmatchen mot Ryssland på Maracana.

Missa inte: I kväll ska Lille försöka få med sig ett bra resultat från Grand Stade Lille Métropole i Champions League-kvalet mot FC Porto. Divock Origi, som nätade i helgens ligamatch mot Caen, förväntas starta på topp. Viasat Sport och Viaplay-tjänsten direktsänder mötet med avspark 20:45.

Bannerbild