Assaidis lönekrav stoppade Stoke

Bild till nyheten Assaidis lönekrav stoppade Stoke
Stoke var beredda på att betala övergångssumman som Liverpool krävde för Oussama Assaidi, men spelarens lönekrav blev för dyrt enligt ''The Potters'' som istället valde att låna Victor Moses från Chelsea.

Oussama Assaidi hade en lyckad lånesejour hos Stoke i fjol och klubben hade prioriterat att göra en övergång permanent för marockanen under sommarens transferfönster. Liverpool kom överens med Stoke om ett avtal men Assaidi hade för höga lönekrav enligt Britannia-klubben.

Liverpool Echo-journalisten James Pearce skrev i fredags att han trodde att sunt förnuft skulle bli avgörande och att Assaidi tillslut skulle skriva på för Stoke, men 26-åringen gav sig inte och stannar nu på Anfield tills vidare.

Stokes ordförande Peter Coates säger att ledningen istället valde att hämta in Victor Moses på lån från Chelsea. Moses som spelade förra säsongen i Liverpooltröjan och gjorde 2 mål på 22 framträdanden.

''Vi var villiga att betala summan som Liverpool krävde för Assaidi. Övergången gick upp i rök på grund av de personliga villkoren'', säger Coates till tidningen Sentinel.

''Vi fick istället ett erbjudande om att låna Victor Moses. Det blev ett annat avtal men jag anser att vi haft en bra sommar på transfermarknaden.''

För drygt en månad sedan såg det ut som att Liverpool var nära att sälja både Assaidi, för 7 miljoner pund, samt Fabio Borini till Sunderland för 14 miljoner pund. Försäljningsmöjligheterna ser nu ut att ha försvunnit, och det är oklart om det finns intresse för duon från andra klubbar som är villiga att betala snarlika priser.


11 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer