Rodgers: Inte bara en slump

Bild till nyheten Rodgers: Inte bara en slump
Brendan Rodgers tror att Liverpools förmåga att locka till sig spelare av toppklass i sommar är en symbol av klubbens uppsving - och inte bara en slump.

Liverpool är nära att slutföra värvningen av vänsterbacken Alberto Moreno för 12 miljoner pund. Spanjoren förväntas bli offentliggjord som ny Liverpoolspelare inom de kommande 24 timmarna.

Köpet av Moreno skjuter upp utgifterna till närmare 100 miljoner pund för sommarens transferfönster - i spåren av Luis Suarez's försäljning för £75M till Barcelona.

Brendan Rodgers har värvat spelare av en högre kaliber än hans två tidigare säsonger på Anfield. En av anledningar är Champions League-faktorn, men Liverpoolmanagern hänvisar också till klubbens spelstil och hur de lyste upp fjolårets Premier League-säsong.

Rodgers avslöjar att flera av klubbens nyförvärv i sommar har nobbat andra lukrativa avtal för att ansluta sig till den röda delen av Merseyside.


''Förmågan att locka till sig toppspelare är väldigt bra'', berättade Brendan i en intervju med lokaltidningen Liverpool Echo. ''Det är en stor indikation på klubbens framfart - och en riktigt fin symbol för var klubben befinner sig just nu. Vi har tagit stora kliv de senaste åren.''

''Om du som fotbollsspelare såg hur vi presterade förra säsongen, samt upplevde våra supportrar hade din reaktion varit att du velat spela i den miljön.

''Det är den mest konkurrenskraftiga ligan i världen och detta en av de största klubbarna i världen.

''Liverpool är ett lag som spelar spännande fotboll. Jag är glad över spelarna som vi fått in, och vi ser fram emot en ny spännande säsong.

The Reds hade redan innan köpet av Moreno spenderat runt omkring 90 miljoner pund för Rickie Lambert, Emre Can, Adam Lallana, Lazar Markovic, Dejan Lovren, Divock Origi och Javier Manquillo.

Yttermittfältaren Markovic, som kostade £20M, och försvararen Lovren med en snarlik övergångssumma, har varit två av Liverpools dyraste och mest högprofilerade köp i sommar. Rodgers säger att duon hade flera andra erbjudanden.

''Lovren var en spelare som jagades av flera olika klubbar men hade endast ögonen på en flytt till Liverpool vilket var fantastiskt.''

''Markovic hade två eller tre klubbar som ville ha honom, klubbar där han hade lagkamrater från sitt landslag, men han vill skriva på för oss.

''Dessa spelarna ser all typ av europeisk fotboll. De ser på oss och vill vara en del av vad vi gör. Det är tillväxten, och händer inte bara av en slump.

''En del arbete har lagts ner både på och utanför planen. Det viktigaste är att ha en identitet. Just nu finns det en riktig spänning runt klubben.''

Brendan Rodgers vill ha ännu en förstärkning innan fönstret stänger den 1 september. Managern medger att ett köp av en ny anfallare är ''ett måste'' för att ha mer täckning för Daniel Sturridge och Rickie Lambert.

Fabio Borini tillhör fortsatt Liverpool men italienaren har möjligheten att lämna om han accepterar möjligheten att skriva på för Sunderland till ett värde av 14 miljoner pund.


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer