Brendan om truppen och skadeläget

Bild till nyheten Brendan om truppen och skadeläget
Brendan Rodgers har bekräftat att Lazar Markovic närmar sig en återkomst och är hoppfull att serben kan vara tillgänglig till ligapremiären. Daniel Agger dras med knäproblem.

''Lazar kommer förhoppningsvis vara tillgänglig till mötet med Southampton, annars kommer han definitivt vara redo till matchen därpå'', sa Brendan på presskonferensen efter 4-0-vinsten mot Borussia Dortmund.

''Han hade problem med en sena i sitt knä, men är nu på bättringsvägen.

''Han jobbar med vårt medicinska team, ser väldigt stark ut och om han missar premiären kommer han utan tvekan vara med i truppen mot Manchester City.''

Rodgers avslöjade också att Daniel Agger får behandling för en knäskada han ådrog sig under klubbens USA-turné.

''Daniel får fortfarande hjälp med sitt knä. Han har haft otur sedan vi besökte USA och får fortsatt behandling.''

Liverpoolmanagern har värvat in sju nya spelare hittills under fönstret och journalisterna frågade Brendan hur han tänkt sig att använda truppen den kommande säsongen samt hålla en balans för varje spelare att få spelminuter.

''Jag ser inte alls något problem i det. Vi har valt att hämta in spelare som har rätt karaktär, först och främst. Vi bedömmer alltid mentaliteten av varje individ, de blir tillsagda precis hur situationen kommer vara innan de skriver på och vet vad som väntar.

''De känner till filosofin över hur vi jobbar, spelstilen vi står för och de vet också att jag kommer snacka med dem och använda mig av truppen eftersom det kommer vara många matcher. Allt handlar om truppen.

''Hur jag hanterar varje spelare är väldigt, väldigt enkelt - allt handlar om kommunikation och genom att tala med spelarna och få dem att inse och förstå att det ibland kan vara väldigt tufft att inte få spela när man önskar, men att de ändå har en roll i klubben vilket är anledningen till att de kommit hit.'' 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer