Prislapp: 75 miljoner pund

Bild till nyheten Prislapp: 75 miljoner pund
Liverpool vill ha minst 75 miljoner pund för att sälja stjärnan Luis Suarez till FC Barcelona. Eller 45 miljoner plus Alexis Sanchez. De inledande samtalen i London i går beskrivs som "lovande".

Enligt Liverpool Echos källa öppnade Barcelona förhandlingarna med ett bud på runt 60 miljoner pund, långt under vad LFC-ledningen vill ha. Men allt talar för att parterna kommer att enas inom en relativt snar framtid.

"Nya samtal väntar, men ingenting är avgjort", enligt Echo.

Daglige ledaren Ian Ayre ska ha gjort det fullständigt klart att Liverpool säljer Suarez på sina egna villkor och att spelaren faktiskt har kontrakt till 2018. 

Echo skriver också att Liverpool ska vara beredda att behålla Suarez, trots den långa avstängningen, men att Barcelonas intresse är starkt och att Suarez själv gärna vill utnyttja utköpsklausulen i det lukrativa kontraktet.

Barcelonadirektören Raul Sanllehi fick också med sig budskapet att Liverpool värderar Suarez till 75 miljoner pund, men att man kan tänka sig en affär bestående av chilenaren Alexis Sanchez plus 45 miljoner pund. Sanchez värderas till 30.

Dealen är inte avhängd på om Sanchez själv vill till Liverpool eller inte och enligt spanska rapporter ska chilenaren själv föredra en övergång till Arsenal.

Andy Hunter, reporter på The Guardian, hävdar i sin tur att Barcelonas öppningsbud var på 70 miljoner pund, alltså 10 mer än det Echos källa har upgivit. Hunter skriver att Liverpool kräver 80 miljoner pund för Luis Suarez.

To be continued...


38 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer