Robbowan's Tuppence: FIFA tar till storsläggan!

Bild till nyheten Robbowan's Tuppence: FIFA tar till storsläggan!
Att Suarez skulle få ett straff var självklart efter att ha sett bilderna, denna storslägga inte fullt lika väntad...

Jag vet inte vad jag skall säga riktigt...

Jag vet att diskussionen om Suarez vara eller inte vara i Liverpool, nedsvärtande av klubbens rykte och traditioner redan dragit gång och kommer att fortgå. Vi hade samma diskussion för ett år sedan.

Jag inser att jag kommer att framstå som (röd) färgad, men jag anser att FIFAs dom saknar alla proportioner. 

Visst, när jag såg bilderna insåg jag att han antagligen skulle missa resten, eller delar av, VM. Jag menar...

Om man träffar Chiellinis centrala nervsystem, får hans ben att vika sig under honom, får honom att rulla i gräset av smärta, sparkandes i gräset, och bankandes med händerna, helt oförmögen att ta sig upp på benen under en minut...

Ja, då får man räkna med avstängning.

Italienska landslaget är trots allt rätt nöjda. Suarez bett, och diskussionerna samt rapporteringar därefter, har lyckats dölja vilket totaluselt VM detta impotenta Italien faktiskt gjort.

Själv inser jag det moraliskt förkastliga i vad Suarez gjort - och FIFA tar nog gärna en spelarskandal för att lägga dimridåer framför sin egen korrupta organisations förehavanden - men kommer aldrig att förstå hur dåligt beteende kan straffas hårdare än farligt spel.

Allt annat - karriärdödande tacklingar, skallningar, spottningar, filmningar etc - kan visserligen straffas, men biter du någon har du passerat en gräns.

Jag fattar inte hur t ex en fotsula eller två tvärsöver ett sedemera brutet smalben, eller en medveten svepning av ett stödjeben, som innebär månaders rehab - i bästa fall -  kan anses vara värt ett lägre straff bara för att det av någon absurd anledning anses vara "en del av fotbollen", medan ett bitmärke som är borta om tre dagar ger nio (9!?) landskamper och fyra månaders totalförbud för all fotboll bara för att "det inte hör hemma inom sport".

Straffad ja, straffad på detta sätt?

Helt absurt!

You'll Never Walk Alone!

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer