Echo: Liverpool vill behålla Suarez

Bild till nyheten Echo: Liverpool vill behålla Suarez
Enligt Liverpool Echo står det klart att Liverpool FC vill behålla Luis Suarez - trots fyramånadersavstängningen från FIFA. Klubben avvaktar med uttalande och med att vidta eventuellt rättsliga åtgärder mot domen till nästa vecka.

Ägarna Fenway Sports Group ställde upp och stöttade Suarez efter bettet på Chelseas Bransilav Ivanovic i april 2013 - och enligt Echos källor verkar det som att de är villiga att göra det igen.

Liverpool har gjort det klart att man inte vill sälja Suarez och spelaren själv kan bara lämna om någon utländsk klubb lägger fram ett bud som motsvarar utköpsklausulen i kontraktet, som antas vara 80 miljoner pund.

Ägaren John W Henry, ordföranden Tom Werner, dagliga ledaren Ian Ayre och managern Brendan Rodgers har haft samtal efter den hårda FIFA-domen och ska ha ytterligare möten under fredagen. Målet är att sätta sig in i disciplinnämndens beslut innan man gör ett uttalande och vidtar eventuella åtgärder som en rättslig process mot FIFA.

Klubben har ännu inte haft kontakt med FIFA eller Uruguays fotbollsförbund, men man vill veta hur disciplinnämnden resonerade när man fattade beslutet och vad som framkom till spelarens försvar.

Liverpool söker också juridisk rådgivning eftersom de inte är involverade i processen och inte har möjlighet att överklaga, trots att klubben drabbades av ett hårt slag i och med avstängningen.

Luis Suarez tjänar dessutom 200 000 pund i veckan, vilket betyder att LFC måste betala ut 3 miljoner pund i lön under tiden som han är avstängd.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer