Gästkrönika: Därför är Rickie Lambert min favorit

Bild till nyheten Gästkrönika: Därför är Rickie Lambert min favorit
Rickie Lambert till Liverpool! Gästkrönikören Victor Palmertz har blivit bönhörd - och här förklarar han varför...

Historien om Rickie Lambert är – även för den icke fotbollsintresserade – en fantastisk historia om en man som följde sina drömmar och vägrade ge upp.

Rickie är född och uppvuxen i Liverpool. Sen barnsben har han haft ett stort LFC-hjärta och inte nog med det så har han också en Liverbird tatuerad på sin vänstra axel.

Han började sin karriär i Liverpools ungdomslag. För dålig, tyckte tränarna och släppte honom på fri transfer. Blackpool plockade därefter upp ynglingen och han fick göra tre matcher innan han blev släppt därifrån också. Han började jobba i en rödbetsfabrik och tjänade motsvarande knappa 250 kr om dagen. Han trodde att fotbollskarriären var över. Men han fortsatte träna ensam på kvällarna för att hålla sig i form och till slut plockade Macclesfield upp Lambert gratis. Därifrån har resan i de lägre fotbollsdivisionerna varit lång och svår; den har gått från Macclesfield, vidare till Stockport och sen till Rochdale innan han till sist hamnade i Bristol Rovers. Ungefär 100 mål pangade Lambert in för de fyra lagen i Englands tredje-, fjärde-, och femtedivisioner innan Southampton plockade upp engelsmannen 2009. Då var Lambert 28. Enligt egen utsago, en överviktig 28-åring med alkoholproblem och en fotbollsdröm som bleknat.

Fyra år senare har Lambert fyllt 32. Han har lett Southampton till uppflyttning, först till The Championship och sedan vidare till Premier League. Han har varit en stor del i Southamptons etablering i den engelska högstaligan och har ett av de bästa målsnittet i ligan. Han har även gjort
debut för det engelska landslaget, där han i sin första landskamp någonsin, vid 31 års ålder, avgjorde mot Skottland. Hans prestationer i landslaget och ligan vann honom en plats i den engelska VM-truppen till VM i Brasilien som stundar.

Rickie Lambert är en av mina absoluta favoritspelare och har varit det de senaste åren. Imorgon väntas Lambert skriva på för det laget han stöttat som supporter hela sitt liv. Laget han drömde om att spela för när han 11 år gammal stod och sjöng "You'll never walk alone" på Anfield.

Med Lambert får man vad man betalar för. Han kommer förmodligen inte blända oss med mål á la Suarez eller tekniska briljanser á la Coutinho. Men det är ett byte upp rent fotbollsmässigt från Iago Aspas och han kommer inte gnälla över att få sitta på bänken.

När han genomgått de medicinska testerna och suttit sin signatur på kontraktet så finns det nog bara en person som är gladare än jag - och det är Rickie Lambert själv.

YNWA
Victor Palmertz

Inlagt av:


7 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer