Carra: Försvaret saknar ledare

Bild till nyheten Carra: Försvaret saknar ledare
Kollapsen på Selhurst Park igår kväll har legat i luften under lång tid, analyserade Skysportsexperten Jamie Carragher. "Försvaret saknar helt enkelt ledare som kliver fram och kan kommunicera".

"När försvaret kommer under press - och vi såg det tydligt redan mot Norwich - drog de sig tillbaka i straffområdet. Sakho och Skrtel kommunicerar inte bra nog och rycker inte ut. Det är bra spelare, men inga ledare", konstaterade Carragher sedan Crystal Palace vänt 3-0 till 3-3 i slutminuterna.

"Du måste ha folk som kliver på. Du kan inte ligga lågt mot lag som dessa och invitera till press och tro att du ska komma undan med det. Mot Norwich klarade Liverpool av det, men det kunde lika gärna ha blivit 3-3 den gången också. Jag tänker också på matchen mot Manchester City och det har också hänt ett flertal andra gånger. Ikväll var kvällen då man måste betala för det och därmed kan man ha missat chansen till ligatiteln."

"För mig är mittbackar som inte kliver fram svaga mentalt. Det gäller också din målvakt. Det saknas ledarskap och kommunikation, speciellt mellan mittbackarna och keepern."

"Sakho är ny. Brendan Rodgers har satsat på honom och Skrtel och Agger har hamnat på bänken. Jag har tidigare nämnt att han inte verkar vara något stort fan av Agger, som alltid verkar vara den som blir petad."

"Sakho och Skrtel har nu spelat 17 matcher tillsammans, men bara lyckats hålla nollan en gång."

"Liverpool har varit det mest spännande laget att titta på i Premier League, men det är samtidigt deras akilleshäl. Även om de har vunnit matcher med 4-3, 6-3 eller 3-2 så har du alltid känt att de kommer att tvingas betala för att de släpper in så många mål."

"Det gäller naturligtvis inte bara fyrbackslinjen, utan laget som helhet. Anfallarna har vanligtvis räddat dom."

"Du kan inte släppa in mål och förvänta dig att vinna troféer på den här nivån. Sättet som Liverpool avslutade de sista 20 minuterna på var oacceptabelt. Vi har länge sagt att det här laget - sett till defensiven - inte är tillräckligt bra för att vinna Premier League".

Källa: Skysports


9 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer