Inför: Man City - Liverpool FC

Bild till nyheten Inför: Man City - Liverpool FC
Ligaledning, fyra raka segrar och en Luis Suarez i sitt livs form. Mycket bättre förutsättningar än så här kan man inte önska sig när Liverpool besöker Ethiad Stadium för att möta Manchester City
Top of the league! För första gången på många år kunde vi stolt fira jul ligaledare.
Men nu är det dags igen, spelarna har förhoppningsvis tagit det lugnt över julhelgen trots Luis Suarez stora inköp av Corona. 

Liverpool vann senast med 3-1 mot Cardiff men nu är det snart dags att bekänna färg då de två nästa matcherna är City (b) och Chelsea (b). Årets näst sista match äger rum på Ethiad Stadium och Liverpool kommer komma till matchen med mycket självförtroende efter fyra raka segrar.

Steven Gerrard, Daniel Sturridge och Jose Enrique står fortfarande kvar på skadelistan men andra spelare så som Allen, Henderson och Sterling har tagit stora kliv framåt och visat prov på sina kvaliteter. 

Manchester City kommer till denna match med en 4-2 seger över Fulham där det stundtals såg lite skakigt ut för dem. Hemma har de dock gått som tåget med bland annat en 6-0 vinst över Tottenham och 6-3 mot Arsenal. 

Senast lagen möttes på Ethiad var i februari förra säsongen och då slutade det 2-2 efter mål från Sturridge och Gerrard. 

Manchester City 

Manchester City har övertygat gång på gång hemma på Ethiad men nu saknar man sin sin stora målskytt Aguero när Liverpool kommer på besök, även argentinaren Zabaleta saknas i Citys trupp.

Förra omgången gästade man Craven Cottage för att ta sig an ett knackigt Fulham. Efter att ha tagit ledning med 2-0 lyckades Fulham komma igen efter ett dråpligt självmål från Vincent Kompany, Navas och Milner kunde dock återigen ta tillbaka ledningen och säkrade en 2-4 seger. 


Manchester City ligger på en tredjeplats med 35 poäng och har vunnit samtliga utav sina 8 hemmamatcher den här säsongen. City har även gjort flest mål utav alla lag i Premier League, 51. Hemma har man gjort 35 och endast släppt in 5 mål.

Argentinarna Aguero och Zabaleta ser som sagt båda ut att missa matchen på grund utav skador. Även Micah Richards, Matija Nastasic och Stevan Jovetic är tveksamma till spel. 

Trolig startelva enligt skribenten:
Hart, Clichy, Kompany, Demichelis, Kolarov, Toure, Nasri, Fernandinho, Silva, Dzeko och Negredo.

Liverpool FC
 


Förra omgången tog Liverpool emot Cardiff hemma på Anfield, en match där Luis Suarez stod i fokus efter att ha skrivit på ett nytt långtidskontrakt. Suarez gånger två och Sterling såg till att Liverpool gick till halvtidsvila med en 3-0 ledning i bagaget. Malky Mackays  mannar vaknade till i andra halvlek och lyckades reducera i den 58 minuten, men närmare än så kom man inte. 

Liverpool har spelat fin fotboll det senaste och det verkar som att Rodgers verkligen har satt sin prägel på laget. 
Henderson har tagit stora steg framåt i sin utveckling och tar ett stort ansvar på planen nu när Gerrard saknas.

När det kommer till att ta ut en trolig startelva så ser jag inte några skäl för Rodgers att ändra någonting. 
Jag tror att vi kommer få se ett mittfält som inte är allt för olikt det vi fick se mot Tottenham, Lucas som "städgumma" medan Joe Allen och Henderson får pressa hårt på Yaya Toure och Fernandinho.

Intressant statistik: Liverpool har gjort näst mest mål i Premier League, 42. 
Luis Suarez 19 mål på 12 matcher gör inte bara att han leder skytteligan i England, han har även gjort flest mål utav alla i Europas fem största ligor. 

Rodgers inför matchen: 
"Vår trupp är väldigt tunn för tillfället, vi har bara 17 spelare tillgängliga vilket är jobbigt när man har så tuffa matcher framför sig." 

"Det ger mig samtidigt en chans att låta spelare från ungdomslagen komma upp och känna på hur det är att vara med i truppen." 

"Efter Hull matchen så fick vi tänka till lite, vi vet att vi kan så mycket bättre än det vi presterade. Men efter det så har vi spelat väldigt bra, vunnit fyra och gjort väldigt mycket mål." 

"I de två senaste matcherna mot City förra året så var vi det bättre laget men tyvärr så gjorde vi misstag och det slutade med att vi spelade oavgjort i båda. Vi vet att det kommer bli en tuff match men vi kommer gå in i den med mycket självförtroende. Det är ett lag som inte har förlorat en enda hemmamatch och de vill säkert inte ändra på det." 

Jon Flanagan har lite problem med baksida lår och det är inte helt säkert att han är klar för spel på torsdag. Samtidigt tror jag inte att Agger kan peta Sakho med den formen som han befinner sig i. 

Frågan är vem som spelar ifall Flanagan skulle vara borta. Ett alternativ kan vara att spela Agger som vänsterback men man kan även flytta över Johnson och låta Kelly spela till höger. 

Jag tror det kommer bli en 4-2-3-1 uppställning med Sterling och Coutinho på kanterna. 

Trolig startelva enligt skribenten: 
Mignolet, Johnson, Skrtel, Sakho, Flanagan, Lucas, Allen, Henderson, Coutinho, Sterling och Suarez. 

Hur vill ni se laget ställas upp? Kommentera gärna nedanför. 

Övrigt

Matchen spelas 18:30 den 26/12 och visas på Viasat Fotboll och Viaplay. 

Domare: Lee Mason.
Assisterande: J Brokks, D Eaton. 
Fjärdedomare: N Swarbrick.

14 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer