Rodgers efter förlusten

Bild till nyheten Rodgers efter förlusten
Det var en frustrerad Rodgers som fick gå till pressen efter matchen. Första gången sedan mars han gick dit som förlorare, och då var motståndet också Southampton.

Liverpool åkte på sin första förlust säsongen 2013-14. då Dejan Lovren nickade in 0-1 målet för gästerna i den andra halvleken.

"Jag tycker att både resultatet och framträdandet i matchen var en besvikelse, i all välmening." säger Rodgers till pressen efter matchen.

"Vi vaknade aldrig riktigt efter avspark, vi kändes slöa och otekninska idag. Så det var ett dåligt resultat och framträdande från oss."

Rodgers valde att starta en fyrbackslinje med fyra mittbackar, Toure, Skrtel, Agger, Sakho, Rodgers förklarar varför.

"Det var det vi hade tillgängligt. Johnson är skadad, Kelly är inte redo rikigt än, han har haft ett par matcher med U21, men han måste få upp sin fittnes-nivå då han var skadad i drygt ett år."

"Jose Enrique hade problem med ena knät. Och skulle vi överansträngt det så hade han kunnat vara borta en längre tid, så vi var tvunga att låta han vila. Cissokho är skadad han med."

"Kolo och Mamadou har spelat ytterbackar innan, men självklart förlorar vi lite offensivt. De försökte så gott de kunde."

"Kolo var fantastisk idag, han entusiasm och viljan att komma in i matchen igen var härligt att se."

"Jag kände att vi hade något på gång, sen drullade vi och gav bort en hörna."

"Att ha så många deffensivt tänkade spelare där bak, för att sedan ge bort en hörna och sedan ett mål, det är kriminellt, faktiskt."

Agger missade måndagens match mot Southampton, byttes ut mot Enrique efter 57 spelade minuter.

"Vi var tvugna att starta med Agger, men han hade inte tränat på hela veckan så vi bytte ut han för att få in lite offensivt i Enrique."

"Man strävar inte efter att spela med 4 mittbackar där bak. Har man inte alla spelare redo så får man pussla ihop det."

"Vi får acceptera detta, vi är inte glada, men vi får se framåt mot onsdagens match."

Rodgers pratar mycket om skador, och att ha så många spelare skadade samtidgt. Coutinho saknades idag, likaså Johnson, och Suarez som inte fanns tillgänglig.

"Vi har de spelare vi har, och de är fantastiska. Idag smärtade det, för vi har inte smakat på en förlust på så länge. Jag är fortfarande optimistisk inför säsongen. Vi har 10 poäng av 15 möjliga."

Journalisterna frågade självklart om Luis Suarez, att han nu finns tillgänglig igen.

"Det är det som är positivt från idag, att han nu finns tillgänglig igen."

"Men vi måste passa på att hylla de spelare som har spelat matcher när han varit borta, vi har inte förlorat sedan mars. då vi även förlorade mot Southampton. Vi har haft två usla framträdanden mot dom, det har kostat oss."

"Just idag hade det varit utmärkt att ha Suarez i spel, som kan göra skillnad, skapa något från inget. Det kommer vara jättebra att ha honom tillbaka igen."

"Jag tycker att han är i god kondition. Han har spelat landskamper och matcher bakom stängda dörrar på Melwood. Han har fått göra mycket speciella övningar som är så matchlikt som möjligt."

"Han är självklart inte 100% matchtränad, och nu kommer han komma att spela i en match med hög intensitet. Men han är en riktig kämpe, krigar och står i. Han behöver nu några matcher för att återgå till en hundraprocentig Luis Suarez."

 

Källa: Liverpoolfc.com


9 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer