Inför: Swansea FC - Liverpool FC

Bild till nyheten Inför: Swansea FC - Liverpool FC
Äntligen! Landslagsuppehållet har känts som en evighet men nu är Premier League tillbaka och Liverpool åker till Wales för att möta Swansea.

Ännu en 1-0 vinst och ännu en gång var det Daniel Sturridge som gjorde mål och gjorde så att vi fick fira för den tredje gången den här säsongen. Efter en tuff match mot Manchester United laddar vi om för att ta oss an en svår bortamatch i Wales. 

En veckas landslagsuppehåll resulterade inte i några skador och var egentligen mer till vår fördel. Kolo Toure verkar vara nästintill skadefri och Daniel Sturridge fick en välbehövlig vila då han stod över Englands båda matcher. 

Liverpool FC 

Liverpool har inlett årets upplaga utav Premier League på bästa möjliga sätt. Vi är det enda laget som har full pott efter tre matcher och kan återta serieledningen vid vinst i morgon mot Swansea. Innan landslagsuppehållet togs Manchester United emot hemma på Anfield, matchen slutade ett noll efter att Daniel Sturridge påpassligt trängde sig fram mellan Evra och Cleverly för att styra in en nick från Daniel Agger. 

Martin Skrtel spelade väldigt bra trots att han inte spelat tidigare på säsongen och det faktum att han precis kom tillbaka ifrån en skada. Han blev utsedd till matchens bästa spelare efter att ha kontrollerat Van Persie under hela matchen och hjälpt Mignolet hålla ännu en nolla. 

Tyvärr skadade sig Glen Johnson i en duell mot Evra och kommer inte vara tillgänglig mot Swansea. Även fransmannen Aly Cissokho kommer missa matchen på grund utav en skada. 

Förra säsongen möttes Liverpool och Swansea tre gånger, En 0-0 match på Liberty Stadium,  den andra ligamatchen slutade 5-0 till Liverpool hemma på Anfield. Swansea gick dock segrande ur det tredje mötet då de slog ut oss ur Capital One Cup med en 1-3 vinst. 

I och med Glen Johnsons skada kommer det bli väldigt svårt att ta ut en trolig startelva. Det beror lite på hur mycket Brendan är villig att chansa och ändra runt i laget. Ett alternativ är att vi kör samma lag som tidigare matcher och bara ersätter Johnson med Wisdom. Man kan även byta till en 3-5-2 uppställning med Henderson som högermittfältare / ytterback. 

Samtidigt har Skrtel gjort det svårare för Brendan när det kommer till vilka som ska spela tillsammans i mittlåset. Kolo har växt fram till en nyckelspelare för oss den här säsongen och visat upp sina ledaregenskaper, Sakho är en riktigt duktig mittback som troligen också kommer få väldigt mycket speltid den här säsongen, Agger är vice-kapten och väldigt svår att peta ur laget, speciellt efter hans fina instats mot United. 

Rodgers berättade på presskonferensen att vissa av de senaste nyförvärven kommer vara involverade i matchen, mycket tyder på att Victor Moses kommer spela ifrån start. 

Brendan Rodgers inför matchen: 

Reporter: Kommer Sturridge kunna medverka i Swansea matchen efter att ha missat två stycken matcher med landslaget? 

Brendan: "Vi får se hur han känner sig de närmaste 48 timmarna. Han är besviken att han inte kunde spela för landslaget, han undersöktes efter United matchen och även Roys läkare undersökte honom men han var inte redo för spel då. Om matchen spelades i morgon hade han vilat. Han kommer inte att bli 100 procent."

Reporter: Hur allvarlig är Glen Johnsons skada? 

Brendan:  "Glen Johnson är förhoppningsvis tillbaka om fem veckor, vilket innebär att han kanske bara missar fyra Premier League-matcher."

Reporter: Hur känns det att ha blivit utsedd till månadens tränare? 

Brendan: "Först och främst, jag är väldigt stolt och hedrad men jag hade inte kunnat klara det själv. Det är lika mycket spelarna och klubbens personals prestationer som gjorde att jag vann."

Trolig startelva enligt skribenten: 

Jag tror att Brendan inte vill ändra på ett vinnande koncept och fortsätter med 4-2-3-1. 

Mignolet, Wisdom, Toure, Agger, Enrique, Lucas, Gerrard, Henderson, Coutinho, Moses och Sturridge.

Vilka tror ni kommer starta? Kommentera nedanför! 

Swansea FC 

Swansea fick ett tufft spelschema i inledningen utav säsongen med United, Tottenham och West Brom, 3 poäng utav 9 möjliga. Manchester United hemma slutade med 1-4, Tottenham slutade med en 1-0 förlust och första vinsten kom borta mot West Brom. (0-2)

Swansea förstärkte laget med bland annat Wilfred Bony, som vann den holländska skytteligan förra säsongsen, och Jonjo Shelvey som kom från Liverpool. Shelvey har fått en bra start och gjort sig förtjänt utav en plats på Swanseas mittfält i de tre första matcherna, han förväntas starta även den fjärde mot sitt gamla lag. 

Michael Laudrups trupp har inte drabbats utav några skador och för tillfället är alla i Swansea tillgängliga för spel på måndag. 

Michael Laudrup på presskonferensen:

"De har fått en väldigt bra start med 9 poäng, jag gillar sättet de spelar på och de är väldigt skickliga på att hålla i bollen."

"De har också plockat in några duktiga spelare, Coutinho, som bara blir bättre och bättre, Aspas och Sturridge." 

"Sturridge som har kommit tillbaka från sin skada nu, jag blev faktiskt lite överraskad. Jag trodde att han skulle ha spelat mot Ukraina isåfall men nu är han hel bara 48 timmar efter. "

"Jag ser fram emot en bra match och jag tycker det är roligt att Sturridge är med, jag vill möta Liverpools bästa lag." 

Trolig startelva enligt skribenten: 

Vorm, Angel Rangle, Williams, Chico, Davies, Shelvey, Canas, Hernandez, Routledge, Michu och Bony. 

Övrigt 

Matchen spelas måndag 21:00 och sänds i Viasat Fotboll och Viaplay. 

Domare: Michael Oliver. 

Assisterande: S Long och P Kirkup.

Fjärdedomare: R East


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer