Inför mötet med Notts County

Bild till nyheten Inför mötet med Notts County
Liverpool kliver in i andra rundan av Ligacupen i kväll när League One-klubben Notts County gästar Anfield. Matchen direktsänds på TV10 med start klockan 20:45.

Rapporter säger att det finns stora chanser att både Fabio Borini och Luis Alberto kan få chansen från start. Ynglingar som Raheem Sterling och Andre Wisdom förväntas också medverka men Brendan Rodgers behandlar matchen med samma vikt likt kommande ligamöte mot Manchester United i helgen:

''Vi kommer att ge Notts County samma respekt som vi ger Man United. Jag har tidigare gjort ett par felaktiga beslut med laguttagningar. Ligan är vår första prioritet, men detta är en klubb som är baserad på att vinna titlar'', sa LFC-managern på gårdagens presskonferens.

Mittbackskollegorna Martin Skrtel och Sebastian Coates får stå över kvällens match. Sistnämnda drog på sig en tuff skada häromveckan och förväntas vara utanför sidlinjen för resten av säsongen. I övrigt fortsätter Luis Suarez sin avstängning efter bit-skandalen med Branislav Ivanovic i våras.

Notts County har fått en tuff inledning på säsongen med tre ligaförluster och en oavgjord match i bagaget inför besöket på Merseyside. Lagkaptenen Dean Leacock, Alan Sheehan, Enoch Showunmi och Danny Haynes fick samtliga stå över helgens förlustmatch mot Stevenage.

Manager Chris Kiwomya bekräftade inför gångna ligamatchen att Danny Haynes skulle knipa en startplats men endast timmar före avspark fick Kiwomya ändra matchplanerna sedan anfallaren dragit på sig en lättare skada.

Notts County har inte vunnit någon av de tolv senaste matcherna mot Liverpool - nio förluster och tre oavgjorda. Kvällens möte är det första lagen emellan i Ligacupen och Nottingham-klubben har dessutom inte ens lyckats spräcka nollan på hemmalaget under de fem senaste besöken.

Genom att skicka ut Fleetwood i den första rundan har Notts County inte varit så här långt i turneringen sedan tre år tillbaka. Segern är hittills den enda på fem matcher denna säsong för tabelljumbon.

Liverpool har vunnit Ligacupen åtta gånger - flest genom tiderna - men inte lyckats vinna någon av de tre senaste matcherna på Anfield (två oavgjorda och en förlust).

Vid avancemang lottas kommande runda på Sky Sports efter mötet mellan Morecambe och Newcastle imorgon kväll.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer