"Han kan bli bäst i England"

Bild till nyheten "Han kan bli bäst i England"
Brendan Rodgers tror att Daniel Sturridge har potential att bli Premier Leagues bästa anfallare och en viktig spelare för det engelska VM-laget i Brasilien nästa sommar.

Den 23-årige forwarden har fått en drömöppning på ligasäsongen efter sin besvärliga fotskada tidigare i sommar. Segerskytt mot såväl Stoke som Aston Villa.

Solomålet på Villa Park i lördags var en delikatess i fråga om finess och teknik.

Sturridge har prickat in 13 mål på 18 matcher för Liverpool efter övergången från Chelsea i januari. Hittills har han bara sex landskamper för England men Brendan Rodgers tror att det kommer många fler med de tre lejonen på bröstet.

"Om du tittar på Daniel Sturridge och de kvaliteter han besitter, så kan han vara ett stort hot för vilket motstånd som helst. Förutsatt att han klarar sig från skador."

"Hans spelstil och kroppsfysik påminner ibland om en brasiliansk forward. Dessutom är hans snabb och kraftfull."

"England har tur som har honom tillgänglig. Han är en stor talang, men han behöver bli jämnare och han behöver matcher och mål. För mig är det ingen tvekan att Daniel kommer att bli en stor tillgång för England i framtiden."

"Han har dessutom den engelske landslagskaptenen i ryggen, som ger honom råd och guidar honom."

"Så han har ingen arrogans, men däremot en härlig fotbollsarrogans. Som människa är han en underbar grabb."

"För Daniel handlar det om att bli mer konsekvent i sitt spel. Anfallare betygssätts för sina mål och om du tittar på hans målhistorik för oss är den mycket bra. Han behöver arbeta ännu hårdare för att uppnå sin fulla potential och för mig är det ingen tvekan om att han har alla kvaliteter för att bli den bästa anfallaren i England. Han har alla verktygen för det.

 "Han kan röra sig, han kan springa. Han är också en riktigt bra fotbollsspelare - inte bara en målskytt."

Källa: Liverpoolfc.com


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer