Betyder mer än bara tre poäng

Bild till nyheten Betyder mer än bara tre poäng
Kolo Toure tror att segern i premiären mot Stoke kommer visa sig ha betydligt större betydelse för laget än enbart tre poäng.

Efter det att Daniel Sturridge dundrat in 1-0 för hemmalaget i lördags stod Liverpools nya målvakt Simon Mignolet för en superb räddning på straff från Jonathan Walters.

Sturridge hittade nätet två gånger men den första dömdes bort på grund av offside, förutom det hade Liverpool två träffar i målramen där Toures nick var en av dem – Ivorianen tror att sättet som segern bärgades på kommer att ha betydelse för laget i fortsättningen.

Liverpools nummer 4 sa till Liverpool Echo: ”Vi hade tillräckligt med lägen för att döda matchen tidigare men det viktigaste är att vi tog tre poäng.

”Vi har arbetat väldigt hårt tillsammans med managern under pre-season. Stämningen i laget är bra och mentaliteten hos samtliga spelare är på topp. Vi vann som ett lag.

”Det är fantastiskt för alla supportrar och spelare att få en bra start som denna. Det ger oss alla ett lyft. Detta kommer att vara viktigt för framtiden för Liverpool Football Club.”

Trotts dramat i slutminuterna var det Daniel Sturridges skott från utanför straffområdet som spikade slutresultatet.

”Daniel Sturridge är enligt mig, en av de bästa spelarna som jag spelar tillsammans med. Jag ser som på träningarna varje dag,” tillade en imponerad Toure.

”Jag kände till honom från hans tid i Chelsea men jag har mer respekt för honom nu. Han är en mycket bra anfallare. Han ger aldrig upp, är vältränad och arbetar väldigt hårt.

”Det var endast hans andra match sedan han kom tillbaka från skadan, och titta vad han åstadkom, han visade verkligen prov på kvalitet. Jag är väldigt glad för hans skull.

”Jag är väldigt stolt över mina lagkamrater. Det är inte lätt att spela på detta sättet.”

Toure anser även att Mignolets matchavgörande räddning i 89:e minuten gav alla en hint om belgarens 'fantastiska' förmåga.

”Det var en otrolig dubbelräddning,” sa han.

”Det är normalt för Simon att vara nervös i början. Som målvakt får du inte alltid känna på bollen särskilt mycket.

”Det är inte många gånger under matchen som du behöver dem [målvakterna] men när du väl gör det vill du att de skall göra det så bra som möjligt. Simon visade verkligen att han är en fantastisk målvakt.”

 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer